به همت جهاد دانشگاهی واحد اصفهان/ نخستین نشست تخصصی معماری هتل‌ها برگزار شد

نخستین نشست تخصصی معماری هتل‌ها به همت جهاد دانشگاهی واحد اصفهان و با همکاری شرکت مهندسی تامین برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد اصفهان، در نخستین نشست تخصصی معماری هتل‌ها به همت گروه مطالعات گردشگری شهر جهاد دانشگاهی واحد اصفهان و با همکاری شرکت مهندسی تامین، پنجشنبه (26بهمن ماه) در سالن جلسات اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد، پروفسور محمد تقی رضایی حریری (عضو هیئت علمی دانشگاه تهران)، مهندس فرهاد احمدی (هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی) و دکتر محمدرضا هل فروش (عضو هیئت علمی دانشگاه فنی وین اتریش)، پیرامون طراحی هتل ها و توجه به محیط زیست و بهینه سازی انرژی در معماری هتل ها به سخنرانی پرداختند.

همچنین فریدون الهیاری، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با تاکید بر توجه ویژه به معماری ایرانی اسلامی در طراحی و ساخت هتل ها، اظهار کرد:  هتل‌ها باید هویت ایرانی و هویت اصفهان را در خود نمایان کنند و بتوان با آن مکتب هتل سازی اصفهان را نشان بدهیم و‌ استانداردهای خود را در هتل سازی نمودار کنیم.

وی با اشاره به اینکه هتل سازی ظرفیت های بسیار دارد، گفت: هتل سازی همچنین ظرفیتی برای احیای دیگر‌ هنرهای اصفهان است. به خصوص تزیینات مربوط به بناها می‌تواند در سایه توسعه هتل سازی احیا شود و در ادامه صنعت گردشگری را به عنوان راهکار توسعه اصفهان تقویت کند.

مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان با بیان اینکه گردشگری اصفهان در سال های گذشته رشد قابل ملاحظه ای داشته است، اظهار کرد: ظرفیت اقامتی اصفهان باید ۸۰ هزار نفر افزایش پیدا کرده و رشدی ۴ برابری داشته باشد تا نیاز چشم‌ انداز گردشگری اصفهان را تامین کند. گرچه ظرفیت‌های بسیاری در حوزه گردشگری اصفهان‌ وجود دارد و رشد قابل ملاحظه‌ای را در سال‌های گذشته تجربه کرده است، اما هنوز آمار گردشگری اصفهان قابل عرضه در جهان نیست.

الهیاری افزود: لذا در همین راستا باید به احداث‌ هتل‌های جدید سرعت ببخشیم و در این شتاب نباید معماری این هتل‌ها و هویت معماری ایرانی در هتل را از یاد ببریم.

وی با اشاره به اینکه از خانه های تاریخی نیز می توان به عنوان هتل استفاده کرد، گفت: یکی از ظرفیت‌های موجود استفاده از سازه‌ها و خانه‌های تاریخی است. اما نمی‌توان همه عمارت‌های تاریخی را به اقامتگاه تبدیل کرد و‌ باید به شان آن عمارت نیز توجه شود.

مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان خاطرنشان کرد: با این وجود متاسفانه صاحبان خانه‌های تاریخی در اصفهان فکر‌ می‌کردند خانه‌های تاریخی سازه‌های سرباری هستند که با وجود آن ها نمی‌توان به رشد و‌ توسعه رسید، اما‌ امروز دانسته‌اند که خانه های تاریخی می‌تواند موتور توسعه باشد.

همچنین در این نشست تخصصی قدرت الله نوروزی اظهار کرد: صنعت گردشگری با فرهنگ، جامعه و اقتصاد در ارتباط است. باید تعامل و ‌تعادلی بین این بخش‌ها ایجاد کنیم.

شهردار اصفهان گفت: دولت و شهرداری به عنوان نهادی عمومی و بخش خصوصی، باید برای رفع مشکلات دست در دست یکدیگر بدهند. بسیاری از مشکلات در دوره‌های گذشته اتفاق افتاده است، اما نباید بگذاریم تخریب اصفهان ادامه پیدا کند.

وی افزود: دولت برای باز آفرینی و مقاوم سازی بافت‌های فرسوده بسیار مصمم است. شهرداری و استانداری اصفهان ماموریت پیدا کرده اند تا همه تلاش خود را در این خصوص به کار بگیرند.

نوروزی با بیان اینکه شهر اصفهان باید به امر هتل سازی در بافت فرسوده توجه بیشتری داشته باشد به ویژه که شهر اصفهان دارای بیشترین بافت فرسوده است، گفت: بیشترین جمعیت در بافت فرسوده اصفهان متمرکز شده‌اند. اگر می‌خواهیم مردم زندگی مرفهی داشته باشند تنها راه این است که به بافت فرسوده توجه بیشتری داشته باشیم و برای این موضوع باید از بخش خصوصی برای رفع مشکلات کمک بگیریم.