لزوم ایجاد یک بانک اطلاعاتی برای ایسپا واحدها

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد یزد گفت: باید مهارت‌ها را در ایسپا افزایش داد و این مهارت‌ها تنها مربوط به پرسشگران نیست بلکه باید مهارت مدیران اجرایی نیز افزایش یابد.

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد اصفهان، محمدرضا دهقانی امروز (سه شنبه) در سومین نشست منطقه‌ای شعب استانی ایسپا در مرکز اصفهان، اظهار کرد: ایسپا یکی از با ارزش‌ترین مجموعه‌های جهاد دانشگاهی است که برای نظرسنجی‌های کشور نیز مفید است.

وی افزود: باید تمامی ایسپاهای شعب استانی با هم در ارتباط باشند و تجارب خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند.

دهقانی با بیان اینکه تمامی واحدهای جهاد دانشگاهی دغدغه مالی دارند، اضافه کرد: 93 پرسشگر در استان یزد وجود دارند در صورتی که بخواهیم برای هر پرسشگر جدید هزینه‌ای جهت آموزش داشته باشیم، درآمدی برای حق الزحمه آنها باقی نمی‌ماند.

همچنین بهروز اسلامی، عضو مرکز افکارسنجی استان یزد گفت: یکی از اقدامات انگیزشی که جهاد دانشگاهی می‌تواند جهت تشویق و ترغیب پرسشگران انجام دهد، برگزاری سفرهای تفریحی و زیارتی است، علی رغم محدودیتهای بودجه‌ای می‌توان برای پرسشگران حرفه‌ای سفرهای زیارتی داشته باشیم.

این عضو مرکز افکارسنجی استان یزد تاکید کرد: نقش ایسپا باید بیش از یک مرکز جمع آوری اطلاعات باشد.

سخت بودن شرایط کاری

همچنین روح الله پورمحمدی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد کهگیلویه و بویر احمد با بیان اینکه ایسپای مرکز باید راهکاری درخصوص افزایش طرح‌های استانی داشته باشد، اظهار کرد: پرسشگران باسابقه از رفتن به مکان‌های صعب العبور برای انجام طرح‌ها خودداری می‌کنند. این در حالی است که می‌توان با ایجاد انگیزه و رفع مشکلات مالی از آنها استفاده کرد.

وی افزود: برای نمونه برخی طرح‌ها در روستاها در نظر گرفته می‌شود و افراد پرسشگر این طرح‌ها را قبول نمی‌کنند چرا که به صرفه نیست و این مشکل به ویژه برای پرسشگران خانم بیشتر مطرح است.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد کهگیلویه و بویر احمد گفت: باید بتوان شعب استانی ایسپا را به گونه‌ای مدیریت کرد که موجب سرافرازی جهاد دانشگاهی واحدها شود.

هنوز در بن بست قرار داریم

همچنین سیروس رضایی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد چهار محال و بختیاری گفت: علی رغم اینکه تمام راه‌های افزایش توانایی‌های ایسپا را رفته‌ایم اما هنوز در بن بست قرار داریم با این وجود به صورت پی در پی فراخوان جذب پرسشگر و پژوهشگر در جهاد واحد چهار محال و بختیاری داده می‌شود.

وی با بیان اینکه از افکارسنجی مرکز انتظار می‌رود ارتباط خود را با وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی بیشتر کند تا به تبع آن همکاری شعب استانی نیز بیشتر شود، گفت: حق الزحمه پرسشگران بسیار کم است به گونه‌ای که پرسشگران جذب شده بسیار زود از مرکز جدا می‌شوند و ارتباط مداومی ندارند.

همچنین سودابه بنی مهدی، دبیر اجرایی جهاددانشگاهی واحد چهار محال بختیاری با بیان لزوم تحول در ایسپا، گفت: باید یک بانک اطلاعاتی از مجموعه‌ داده های مراکز استان‌ها تشکیل و تمامی پروپوزال‌‌ها در آن وارد شود، ادامه داد: پروپوزال نوشتن یعنی اینکه تمام راه را رفتن و استفاده از بانک جامع اطلاعاتی می‌تواند در این زمینه کمک کند.

وی با بیان اینکه متأسفانه در بسیاری از طرح ها تفاوت دریافت درآمد وجود دارد، گفت: شفاف سازی در حوزه کاری ایسپا بسیار مهم است.

همچنین محسن سعیدی، مدیر اجرایی جهاد دانشگاهی واحد مرکزی اظهار کرد: رسالت اولیه جهاددانشگاهی اقدامات فرهنگی است و متأسفانه همیشه معاونان فرهنگی در این زمینه به دلیل کمبود نیرو مظلوم واقع می‌شوند.

وی با بیان اینکه ایجاد بانک منسجم اطلاعات جهت ارتقاء و توانمندی همکاران بخش افکارسنجی لازم است، گفت: مشکلات سخت افزاری در تمامی واحدهای ایسپا در مناطق وجود دارد برای نمونه در واحد ایسپای مرکزی با کمبود امکانات روبرو هستیم.

سعیدی ادامه داد: نباید کارهای سطح پایین و کم ارزش که در حد و شأن ایسپا نیست، پذیرش شود.

همچین محمد رستمی، مدیر اجرایی جهاددانشگاهی واحد قم با بیان اینکه پیشنهاد می‌شود بانک جامعی از پروپوزال‌ها ایجاد شود، اظهار کرد: در این خصوص تمامی واحدها از این بانک استفاده می‌کنند و می‌توانند از تجارب یکدیگر بهره‌مند شوند.

جلب رضایت مسئولان علی رغم کمبود امکانات

همچنین نرگس یگدانه، مدیر اجرایی ایسپای واحد اصفهان اظهار کرد: اصفهان تنها شهری است که در آن دو جهاددانشگاهی با دو واحد ایسپا وجود دارد.

وی گفت: علیرغم کمبود امکانات و بودجه اما با حداقل‌ها توانسته‌ایم رضایتمندی مسئولان را فراهم کنیم.

منبع : ایسنا (اصفهان)