گروه پژوهشی مطالعات گردشگری شهر

گروه پژوهشی مطالعات گردشگری شهر جهاد دانشگاهی واحد اصفهان

امروزه گردشگري به عنوان يکي از بزرگ‌ترين و متنوع‌ترين ابزارهاي رشد و توسعه، مورد توجه اغلب سياست‌گذاران و برنامه‌ريزان قرار گرفته است. بسياري از کشورها از گردشگری به عنوان منبع اصلي درآمد، اشتغال‌زائي و پيشرفت اقتصادي خود بهره می‌برند. این صنعت پويا، بزرگ، متنوع و پاكيزه می‌تواند از طریق توسعه‌‌ی صنایع و مشاغل موجود، نقطه‌ی تحولی در سيستم اقتصادی یک کشور باشد و رفاه نسبي‌ای را برای مردم آن کشور رقم بزند. رشد شخصیت، شکوفایی استعدادها و ارتقاء سطح دانش و معرفت افراد از طریق شناخت فرهنگ‌ها، ارزش‌ها و سنن ملل و اقوام گوناگون نیز از نتایج محتمل توسعه گردشگری خواهد بود.

در ایران نیز، در سال‌های اخیر، تغییر رویکرد نسبت به صنعت گردشگری در سطح کلان کشور پویایی بیشتر این صنعت را به همراه داشته است. حضور سرمایه‌گذاران خارجی در حوزه‌ی گردشگری، افزایش تفاهم‌نامه‌های همکاری به خصوص با سازمان جهانی گردشگری در جهت توسعه‌ی گردشگری، عضویت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در شورای عالی صادرات غیر نفتی و افزایش تعداد گردشگران خارجی به خصوص در قالب تورهای ریلی از دلایل این مدعا است. به طوری که این اتفاقات مثبت شدن تراز گردشگری را بعد از 35 سال به همراه داشته است و استان‌هایی همچون اصفهان، فارس و یزد بیشترین بهره را از این اتفاق برده‌اند. در این راستا، فراهم ساختن بنیان‌های پژوهشی در حوزه‌ی گردشگری می‌تواند این بهره‌مندی را افزایش و جهت دهد.

جهاد دانشگاهی اصفهان بر آن است تا در کنار سایر نهادهای مرتبط با گردشگری، با ایجاد گروه پژوهشی«مطالعات گردشگری شهر» تا اندازه‌ای پیش‌نیازهای علمی و تحقیقاتی توسعه‌ی این صنعت را فراهم سازد. از آنجا که شهرها به لحاظ مکان‌های قابل بازدید و خدمات یکی از مهم‌ترین مقصدهای گردشگران هستند حوزه‌ی فعالیت پژوهشی گروه مذکور محدوده‌ی جغرافیایی شهرها خواهد بود.در کشوری مانند ایران شهرها به لحاظ فرهنگی و اجتماعی نیز از تنوع بسیاری برخوردارند. شهرها پتانسیل آن را دارند که بتوانند مقصدی اصلی برای انواع متفاوت گردشگری همچون گردشگری شهری، گردشگری مذهبی، گردشگری سلامت، گردشگری ورزشی، گردشگری فرهنگی-اجتماعی و گردشگری تجاری باشند. با این حال گروه پیشنهادی، توسعه‌ی دو گونه گردشگری شهری و گردشگری فرهنگی-اجتماعی را در دستور کار خود قرار داده است.

اهداف گروه پژوهشی مطالعات گردشگری شهر

• فراهم کردن بنیادهای پژوهشیِ موثر در تصمیم‌گیری نهادهای تقنینی و اجرایی استان
  • تهيه و تدوين اسناد راهبردی در امر صنعت گردشگري.
  • فراهم کردن بنیادهای پژوهشیِ خدمات گردشگری در سطح استان
  • زمینه‌یابی جهت ایجاد پژوهشکده‌ی  مطالعات شهری
  • فراهم‌سازي زمينه‌ی لازم به منظور مشارکت و همکاري با محققــان خارجي در جهت انتقال تجربه و دانش فني به داخل کشور.

مسئول گروه پژوهشی گردشگری شهر

سحر موحدی

راه‌های ارتباطی با گروه پژوهشی مطالعات گردشگری شهر جهاد دانشگاهی واحد اصفهان

آدرس: اصفهان، خیابان دانشگاه ، کوچه شماره 7 (شهید سلیمیان) ، پلاک 8 ، ساختمان شماره 2 جهاد دانشگاهی ، طبقه 3 ، معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد اصفهان