محسن لعلی، دکترای تخصصی روانشناسی، عضو هیئت علمی پردیس شهید باهنر دانشگاه فرهنگیان استان اصفهان، متخصص رواندرمانی و عضو شورای سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران است. «فنون درمان شناختی رفتاری در درمان اختلالات روانی»، «کتاب کار افکار منفی»، «راهبردهای درمان شناختی_رفتاری کودکان مضطرب و افسرده»، «درسنامه قصهدرمانی»، «هر احساسی را باور نکن» و «درمان شناختی رفتاری در زندگی روزمره»، عناوین کتابهایی است که از او با همکاری نویسندگان دیگر در انتشارات جهاددانشگاهی واحد اصفهان چاپ و منتشر شده است. خبرنگار ایکنا اصفهان بهمناسبت چهلوسومین سالروز تأسیس جهاددانشگاهی، به سراغ این نویسنده و استاد دانشگاه رفته تا نظرش را درباره این نهاد و همکاری با آن جویا شود.
جهاددانشگاهی؛ یک ناشر برند
لعلی درباره سابقه آشنایی و همکاریاش با جهاددانشگاهی اظهار کرد: همه مقاطع تحصیلات دانشگاهیام را در دانشگاه اصفهان گذراندم و در تمام مدتی که دانشجو بودم، ارتباطم را با جهاددانشگاهی حفظ کردم، البته بیشتر با فعالیتهای این مجموعه در زمینه چاپ و انتشار کتاب آشنا بودم، ولی آشنایی کلی هم با این سازمان داشتم. با تمام شدن دوره تحصیل، ارتباطم با جهاددانشگاهی نیز قطع شد تا حدود هفت یا هشت سال پیش که این ارتباط با چاپ کتاب «راهبردهای درمان شناختی رفتاری کودکان مضطرب و افسرده» در انتشارات واحد اصفهان دوباره از سر گرفته شد. این کتاب مورد استقبال قرار گرفت و جهاددانشگاهی خواهان همکاری بیشتر شد. بنابراین، کتاب «فنون درمان شناختی رفتاری در درمان اختلالات روانی» را نوشتم که نسبت به کتاب اول بیشتر مورد استقبال قرار گرفت و امروز انتشارات جهاددانشگاهی چاپ چهارم این کتاب را در دستور کار دارد.
وی با ابراز رضایت از همکاری با انتشارات جهاددانشگاهی، به خوشفکری و خلاقیت موجود در این مجموعه اشاره کرد و گفت: آیینهای رونمایی از کتاب که با حضور مؤلف و مترجم در کتابفروشی جهاددانشگاهی برگزار میشود، بسیار دلپذیر است و شخصاً سه مرتبه برای رونمایی کتابهایی که نوشتهام، دعوت شدهام. کتاب دیگری با عنوان «درمان شناختی رفتاری در مدرسه» در دست چاپ دارم که مراسم رونمایی از آن نیز برگزار خواهد شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان استان اصفهان با بیان اینکه در دوره دانشجویی نیز بیشتر از کتابهای چاپشده در انتشارات جهاددانشگاهی استفاده میکرده است، ادامه داد: جهاددانشگاهی در کل کشور بهعنوان یک ناشر برند شناخته میشود و وقتی نام آن بر روی کتابی باشد، نشاندهنده سطح قابل توجهی از کیفیت است. زمانی که از کتابهای انتشارات جهاددانشگاهی بهعنوان منبع درسی استفاده میکردم، این کتابها از نظر علمی معتبر و قوی بود و استادان نیز برای تهیه کتاب ما را به همین آثار ارجاع میدادند. امروز هم که خودم عضو هیئت علمی دانشگاه هستم، بیشتر کتابهایی که به دانشجویان معرفی میکنم، یا چاپ انتشارات جهاددانشگاهی است و یا این مجموعه عرضهکننده آنها محسوب میشود. در دورهای که ما دانشجو بودیم، جهاددانشگاهی پایگاهی برای چاپ کتابهای باکیفیت و علمی به شمار میرفت.
این استاد دانشگاه عملکرد جهاددانشگاهی را در زمینه چاپ و نشر کتاب، عالی ارزیابی کرد و گفت: دستاورهای این مجموعه در زمینه نشر فراوان است، ولی انتظاری که از آن وجود دارد، این است که در رشتههای علوم پزشکی و علوم انسانی، نیازسنجی و شبکهای از نویسندگان، مترجمان و مؤلفان ایجاد کند تا شاهد سطح بالایی از همکاری در زمینه چاپ و نشر کتاب باشیم.
جهاد دانشگاهی نیازمند بهبود ارتباط با دانشگاه
لعلی از نشستهای جمعخوانی کتاب با عنوان «فصل سخن» در کتابفروشی جهاددانشگاهی واحد اصفهان نیز به نیکی یاد کرد و خواستار برگزاری این نشستها در طول سال تحصیلی در دانشگاه شد. وی در عین حال به این نکته اشاره کرد که اگر اطلاعرسانی بهتری درباره برنامهها انجام شود، دانشجویان زیادی هستند که از این برنامهها استقبال میکنند.