1 مهر 1402

فصل سخن: کتاب «بازی بلند مدت، تفکر بلندمدت در دنیایی کوتاه‌مدت»

نویسنده: انتشارات


کتاب این هفته فصل سخن

همه می‌دانیم که موفقیت پایدار، مستلزم استقامت و تلاش است. بااین‌همه، فرهنگ ما، اغلب ما را به سمت انجام دادن کارهایی سوق می‌دهد که ساده و تضمین‌ شده‌اند و در لحظه، باشکوه به نظر می‌رسند.

بازی بلندمدت، دعوتی از جانب تفکر بلندمدت است؛ جعبه‌ ابزاری عملی که در تاریک‌ترین لحظات تردید نشان می‌دهد چطور به اولویت‌بندی مهم‌ترین کارهایتان بپردازید، کارهای کوچک را در گذر زمان انجام بدهید و حتی وقتی این اهداف، کم‌اهمیت به نظر می‌رسند یا مسیر رسیدن به آن‌ها دشوار است، از آن‌ها دست نکشید.

این جمله‌ها، بخشی از کتاب «بازی بلندمدت» نوشته «دوری کلارک» و با ترجمه‌ای از اکبر درویشی است که محور نخستین نشست فصل سخن در سال جدید با محور کتاب‌های حوزه علوم انسانی قرار گرفت و بعدازظهر سه‌شنبه (۱۵ فروردین‌ماه 1402) در کتاب‌فروشی اردیبهشت جهاددانشگاهی واحد اصفهان برگزار شد.

کتاب «بازی بلندمدت»

فصل سخن این هفته چگونه گذشت؟

محمدرضا رهبری، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی واحد اصفهان در ابتدای این نشست گفت: با توجه به تعطیلات نوروزی و تقارن ماه مبارک رمضان با سال نو، نشست فعلی به سبب استمرار یافتن جلسات فصل سخن و انطباق موضوع کتاب «بازی بلندمدت» که همان برنامه‌ریزی فردی است با تغییر سال قدیم و آغاز سال جدید، برگزار می‌شود.

او با تأکید بر اولویت داشتن پیشنهادها در انتخاب کتاب برای حلقه مطالعات جمعی، افزود: در این نشست به تبادل‌نظر و بحث و بررسی کتاب «بازی بلندمدت» اثر دوری کلارک می‌پردازیم و در نشست‌های بعدی به کتاب‌های داستایوفسکی خواهیم پرداخت و زمان بیشتری برای مطالعه آثار این نویسنده صرف خواهیم کرد.

در ادامه، فائزه روحانی حوزه توسعه فردی را یک حوزه میان‌رشته‌ای بین دو رشته روان‌شناسی و مدیریت خواند و گفت: موضوع کتاب «بازی بلندمدت» توسعه و پیشرفت فردی است و نباید آن را با مطالبی که در سخنرانی‌های عمدتاً زرد انگیزشی و روانشناسی‌های مثبت‌گرا یکی دانست. هرچند موضوع توسعه فردی مرز باریکی به دو حوزه نام‌برده دارد، اما در نشست‌های فصل سخن بر شناخت تمایز آنان تأکید می‌کنیم.

این مدرس دانشگاه در مورد تمایز سخنرانی‌های انگیزشی با توسعه فردی عنوان کرد: توسعه فردی هرگز در پی این نیست که در یک جلسه چندساعته با سخنرانی‌های پرشور بتواند افراد را متحول کرده و به سمت موفقیت سوق دهد، همچنین افراد شرکت‌کننده در این جلسات انگیزشی بعد از بیرون آمدن از محیط سخنرانی، دارای احساسات متعارضی مثل عذاب وجدان از ناتوانی‌های شخصی و درعین‌حال امیدواری مقطعی است. سخنرانان انگیزشی، محدودیت‌های جامعه ما در خصوص دسترسی به موقعیت‌ها و درنتیجه کسب موفقیت را نادیده می‌گیرند و به همین دلیل افراد دچار عذاب وجدان شده و درعین‌حال یک انگیزه تباهی چون مخدر تا مدتی بر روی ذهن آنان سایه می‌اندازد.

شما می‌توانید شرح مفصل آنچه در فصل سخن «بازی بلند مدت، تفکر بلندمدت در دنیایی کوتاه‌مدت» گذشت را در سایت ایسنا جهاددانشگاهی اصفهان (اینجا کلیک کنید) مطالعه کنید.


شبکه‌های اجتماعی

اگر علاقه‌مند هستید که از آخرین اخبار، رویدادها و فعالیت‌های انتشارات جهاددانشگاهی واحد اصفهان مطلع شوید کافی است ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید. (بر روی آیکن‌های زیر کلیک کنید.)