پرستو دارویی، مدیر گرنت پژوهشی جامپ، با اشاره به مراحل مختلفی که گرنت پژوهشی جامپ تاکنون پشت سر گذاشته است، گفت: این گرنت در ۱۵ فروردین ماه ۱۴۰۳ رونمایی شد. علاقهمندان برای شرکت در این گرنت، تا پایان خردادماه فرصت داشتند، اما به دلیل استقبال شرکتکنندگان، این مهلت تا پایان تیرماه ۱۴۰۳ تمدید شد. ما قصد داریم که تا پایان شهریور ماه نتایج داوری را اعلام کنیم.
او با اشاره به اینکه گرنت پژوهشی جامپ، اولین گرنت معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی واحد اصفهان محسوب میشود، اظهار کرد: عنوان «جامپ»، مخفف «جایزه ایده ممتاز پژوهشی» است و هدف اصلی برگزاری این رویداد، ایجاد فضایی برای خلق و بالنده کردن ایدههای پژوهشی خلاقانه، شبکهسازی و تبادل دانش، ایجاد فرصتهای شغلی و توسعه جریان دانایی است.
او با بیان اینکه محورهای مورد بررسی در این گرنت، ایدههای تحقیقاتی در زمینه مگاترندهای مطرح دنیا در سه حوزه سلامت و پزشکی، مطالعات شهری و اقتصاد و هنر است، گفت: جهاددانشگاهی واحد اصفهان در طرح گرنت پژوهشی جامپ در نظر دارد که علاوه بر اهدای جوایز نقدی، با صاحبان ایدههای برتر، قراردادهای همکاری مشترک منعقد کند.
مدیر این گرنت پژوهشی، تصریح کرد: در ابتدا ایدههای پژوهشی از پژوهشگران و ایدهپردازان مختلف جمعآوری شد و سپس ایدههای پژوهشی نوآورانه و خلاقانه انتخاب میشوند. ما سعی میکنیم که با همکاری سازمان تجاریسازی فناوری و اقتصاد دانشبنیان که به طور مخفف «ستفا» نامیده میشود، از طریق جذب سرمایهگذار، این ایدههای برتر را اجرایی کنیم.
دارویی درخصوص مراحل انجام کار در گرنت پژوهشی جامپ، اظهار کرد: در مرحله اول، ایدههای برتر مورد تحقیق و بررسی قرار میگیرند و از جوایز نقدی بهرمند میشود و در مرحله دوم در صورت توافق، میتوانند قرارداد همکاری مشترک با جهاد دانشگاهی منعقد کرده و از این طریق از حمایتهای مادی و معنوی این نهاد بهرهمند شوند. جهاددانشگاهی پژوهشگران را در ادامه مسیر پژوهشی حمایت کرده و آنان را در مسیر فعالیتهای پژوهشی نوآورانه تنها نخواهد گذاشت.
مدیر گرنت پژوهشی جامپ، تاکید کرد: ما به ۱۰ ایده برتر، جوایز نقدی اهدا خواهیم کرد که شامل ۵ گرنت ۳۰۰ میلیون ریالی برای استادان و ۵ گرنت ۱۰۰ میلیون ریالی برای دانشجویان و پژوهشگران است.
او ادامه داد: شرکتکنندگان در این گرنت، لازم بود که فرمهای مربوطه را که در سایت جامپ بارگذاری شده بود، دریافت و آنان را تکمیل کرده و کد پیگیری دریافت کنند. اکنون شرکتکنندگان به وسیله این کد پیگیری، هر لحظه امکان رصد و پیگیری وضعیت پروپوزال و ایده خود را دارند.
دارویی در مورد برنامهریزیهایی که برای آینده این گرنت انجام گرفته است، اظهار کرد: برنامه ما این است که گرنت را ملی کرده و دبیرخانۀ آن را در واحد اصفهان راهاندازی کنیم. امیدواری با حمایت و همکاری از اداره کل، مبلغ جوایز این گرنت را افزایش دهیم و رایزنیها و برنامهریزیهایی به این منظور نیز انجام شده است.
او با بیان اینکه اکنون در مرحله داوری ایدهها و پروپوزالها هستیم، خاطرنشان کرد: از مجموع آثار ارسال شده، ۴۷ درصد، در حوزه پزشکی و سلامت، ۴۱ درصد در حوزه مطالعات شهری و ۱۲ درصد در حوزه اقتصاد و هنر بوده است. ۲۸ درصد ایدهها در سطح بینالمللی، ۴۱ درصد در سطح ملی و ۳۱ درصد نیز در مقیاسی پایینتر از ملی بودند. ۳۸ درصد به صورت فردی و ۶۲ درصد بهصورت گروهی در این فراخوان شرکت کردند. استقبال از فراخوان به صورت گروهی بیشتر بوده و ما نیز امتیاز بیشتری برای شرکتکنندگان گروهی قائل هستیم.