4 تیر 1404

راه‌یابی دو نماینده اصفهان به مرحله بعدی مناظرات دانشجویی

نویسنده: سمیرا قاسمی

7 خرداد 1403

رقابت گروه‌های دانشجویی راه‌یافته به مرحله کشوری دوازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران، از صبح 6 خردادماه در دانشگاه علم و فرهنگ جهاددانشگاهی در حال برگزاری است.

گروه نیک آیین که به نمایندگی از اصفهان در این مسابقات حضور داشت، رأس ساعت 10:30 در سالن شهید دانشجو مهدی فلاحت‌پور با گروه تابش از استان مرکزی در خصوص گزاره «باید برای میزان تغییراتی که دولت‌ها در بدنه دیوانسالاری کشوری ایجاد می‌کنند، محدودیت قانونی گذاشت» به مناظره پرداخت.
گروه «تابش» در موضع موافق با گزاره، ابتدا به تعریف مفاهیم اساسی گزاره پرداخته و سپس چهار استدلال محوری خود را بیان کرد. این گروه با بیان اینکه حدی از اختیارات برای دولت لازم است و دولت می‌تواند تمایل به ایجاد تغییراتی در بدنه دیوانسالاری داشته باشد، گفت: اگر تغییر در بدنه دیوانسالاری بدون محدودیت توسط دولت‌ها اتفاق بیفتد، اصل تفکیک قوا نقض می‌شود. همچنین تمرکززدایی به معنای فرایند توزیع امور اداری و تصمیم‌گیری، نزدیک‌تر به مردم است.

گروه «نیک آیین» نیز استدلال خود را در موضع مخالف با گزاره این‌گونه شرح داد: آن‌گونه که اندیشمندان جامعه شناسی سیاسی از جمله ماکس وبر و دکتر بشیریه مطرح کرده‌اند، دولت‌ها خالی از گرایشات و ارزش‌ها و ترجیحات نیستند. به عبارت دیگر، دولت ساحتی تهی نیست و هم می‌تواند طی فرآیندی قانونی قدرت را در دست بگیرد و هم اینکه این ارزش‌ها و گرایشات را در اجرای امور به طور کلی و تغییرات در دیوانسالاری به طور خاص لحاظ کند.
گروه «نیک آیین» برای اثبات موضع خود تأکید کرد که ایجاد محدودیت در حوزه اختیارات دولت موجب ناکارآمدی دولت و اختلال در کار اجرایی می‌شود و ایجاد محدودیت موجب می‌شود دولت‌ها به اهداف اعلامی خود دست پیدا نکنند. ضمن اینکه برخی مواقع، تغییر در بدنه دیوانسالاری ضروری و الزامی است که با اعمال محدودیت، این امکان از دولت گرفته می‌شود. گردش نخبگان در دستگاه دیوانسالاری نیز موجب پویایی سیستم، ورود ایده‌ها و انگیزه‌های جدید به سیستم و جلوگیری از تملک منصب توسط صاحب منصب خواهد شد.
در پایان این رقابت «گروه نیک آیین» نماینده اصفهان، با برتری بر «گروه تابش» نماینده مرکزی به مرحله دوم مسابقات که در روزهای آتی برگزار می‌شود، راه پیدا کرد.

همچنین «گروه ایران من» دومین گروهی که به نمایندگی از اصفهان در این مسابقات حضور داشت، به رقابت با گروه شهید آیت از استان آذربایجان شرقی پرداخت.

گزاره‌ مورد بحث دو گروه به این شرح بود: برای جلوگیری از بی‌ثباتی‌های سیاسی در کشور، اختیارات مجلس در سال‌های گذشته محدودتر شده است.

در نهایت با رأی داوران در رقابت با گروه شهید آیت از استان آذربایجان شرقی، گروه «ایران من» به عنوان برنده اعلام شد و به مرحله دوم رقابت‌های کشوری راه پیدا کرد.

خبرهای مرتبط

نشانی: خیابان هزارجریب، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، خیابان اندیش، بعد از تالار سبز، جهاددانشگاهی واحد اصفهان