25 شهریور 1403

روند تغییر شغل‌ها در آینده

نویسنده: سمیرا قاسمی

دنیای آینده، دنیای مشاغل جدید است. بازار کار در امتداد تغییرات فناورانه، تحولات شگرفی را تجربه خواهد کرد. در چنین شرایطی، سؤال اساسی این است که شغل‌های سنتی در آینده به کدام مسیر می‌روند؟

درحالی‌که خودکارسازی و صنایع نوظهور، مشاغل جدیدی را ایجاد خواهند کرد، بسیاری از مشاغل سنتی هم چنان به وجود خود ادامه خواهند داد اما به طرز چشمگیری تغییر خواهند کرد. در ادامه، با چهار تحول اساسی آشنا خواهید شد که به مرور در شغل‌های مختلف روی خواهد داد:

 تحول مشاغل تولیدی

مشاغل تولیدی به مهارت‌های مختلفی نیاز دارند. با ادامه رشد خودکارسازی، کارگران باید در مورد ابزارها و فناوری‌های جدید آموزش ببینند تا به‌راحتی بتوانند با ربات‌ها و ماشین‌ها کار کنند. علاوه بر این، ظهور فناوری پرینت سه‌بعدی، صنعت تولید را متحول خواهد کرد. این فناوری، به رشد تولید محصولات بر اساس تقاضای مصرف‌کنندگان منجر می‌شود و تولیدکنندگان قادر خواهند بود محصولات سفارشی را، با سرعت بیشتر و ضایعات کمتر تولید کند. این امر البته مستلزم داشتن مجموعه جدیدی از مهارت‌ها از جمله توانایی طراحی و کار با چاپگرهای سه‌بعدی است.

انطباق نقش‌های مالی و کسب‌وکار

خودکارسازی به سریع‌تر و کارآمدتر شدن تجزیه و تحلیل داده‌ها و تصمیم‌گیری کمک می‌کند. متخصصان مالی و کسب‌وکار بایستی با فناوری‌های جدید آشنا باشند و بتوانند حجم زیادی از داده‌ها را برای تصمیم‌گیری آگاهانه تفسیر کنند. علاوه بر این، ظهور فناوری بلاک‌چین، روش انجام تراکنش‌های مالی را متحول خواهد کرد. این سیستم غیرمتمرکز، به درک عمیق متخصصان مالی از رمزنگاری و علوم رایانه نیاز دارد.

تغییر در روش‌های آموزش و پرورش

آموزش و پرورش با برجسته‌تر شدن خودکارسازی و هوش مصنوعی، تکامل خواهد یافت. معلمان و مربیان از فناوری برای شخصی‌سازی یادگیری و انطباق با نیازهای دانش‌آموزان استفاده می‌کنند و آموزش‌های فردی بیشتری را ارائه می‌دهند. علاوه بر این، ظهور پلتفرم‌های یادگیری آنلاین، آموزش را برای مردم در سراسر جهان قابل دسترس‌تر می‌کند. این امر مستلزم آن است که مربیان، در ارائه محتوا از طریق پلتفرم‌های دیجیتال مهارت داشته باشند و بتوانند تجربیات یادگیری جذاب و تعاملی را برای دانش‌آموزان ایجاد کنند.

ادغام فناوری در صنایع خلاق

با پیچیده‌تر شدن فناوری‌های واقعیت مجازی و واقعیت افزوده، صنایع خلاق متحول خواهند شد. هنرمندان، طراحان و نویسندگان قادر خواهند بود با استفاده از فناوری به‌عنوان ابزاری برای خلاقیت، تجربیات درگیر کننده جدید را برای مخاطبان ایجاد کنند. علاوه بر این، ظهور هوش مصنوعی، افراد خلاق را قادر می‌سازد تا کارهای خاصی مانند تولید موسیقی یا ایجاد طرح‌های گرافیکی را به صورت خودکار انجام دهند. این امر به ‌آن‌ها اجازه می‌دهد که بر روی کارهای پیچیده‌تر و خلاقانه تمرکز کنند، درحالی‌که همچنان کارهایی با کیفیت بالا تولید می‌کنند.

مترجم: دکتر حامد سیار خلج

منبع: بیوگرافی فردا

مطالب مرتبط