کتاب این هفته فصل سخن
علیرغم اینکه یک روی سکه جنگ را ضرورت سیاسی تشکیل میدهد، روی دیگر آن، مرگ و آوارگی و نگونبختی است. شروع جنگ بهمنزله پایان دیپلماسی قلمداد میشود و دیپلمات خوب کسی است که بتواند منازعه را به صلح تبدیل کند.
در یکی دیگر از سلسله نشستهای فصل سخن که سهشنبه (۲۰ تیرماه) و با تمرکز بر کتابهای حوزه علوم انسانی برگزار شد، رمان «جنگ و صلح» نوشته لئون تولستوی، در کتابفروشی اردیبهشت جهاددانشگاهی واحد اصفهان مورد بررسی و گفتوگو قرار گرفت.
فصل سخن این هفته چگونه گذشت؟
در ابتدای این جلسه نفیسه واعظ شهرستانی، پژوهشگر تاریخ و روابط بینالملل با بیان اینکه امروزه مطالعات صلح، توجه نوع دوستان را در سطح جهان به خود جلب کرده است، افزود: کتاب «جنگ و صلح» قابلیت گفتمانسازی دارد و لازم است همه مسئولان آن را مطالعه کنند.
او در خصوص علل وقوع جنگ نزد علوم مختلف، گفت: علیرغم اینکه دلایل متعددی برای بروز جنگ نام برده شده است، اما هنوز دلایل روشنی برای آن وجود ندارد. از قدیم گفته میشد که جنگها برای کنترل جمعیت و کم بودن منابع غذایی رخ میدهند. از منظر علوم سیاسی، جنگ یک ضرورت سیاسی است. روانشناسان معتقدند علت جنگ این است که خلقوخوی انسان موجب شدت عمل در سختیها میشود و گاهی اوقات انسان از روی ناشیگری دست به جنگافروزی میزند. جامعهشناسان نیز میگویند که وقتی محرومیت نسبی شکل میگیرد، جنگ رخ میدهد.
این مدرس دانشگاه که بر اساس ترکیب تئوری سطوح سهگانه در علوم سیاسی، علل وقوع جنگ را به سه دسته تقسیم کرده است، در این خصوص اضافه کرد: دسته اول این علتها مربوط به متغیر فردی و متغیر شخصیت است؛ دسته دومِ علل وقوع جنگ مربوط به دولتها و دسته سوم نیز عللی است که در سطح جهانی رخ میدهد. تئوریها به ما کمک میکنند که حال را بفهمیم و برای آینده برنامهریزی کنیم؛ بنابراین در مورد جنگ بهصورت نظری بحث میکنیم.




شما میتوانید شرح مفصل آنچه در فصل سخن «جنگ و صلح» گذشت را در خبرگزاری ایسنا اصفهان (اینجا کلیک کنید) مطالعه کنید.
شبکههای اجتماعی
اگر علاقهمند هستید که از آخرین اخبار، رویدادها و فعالیتهای انتشارات جهاددانشگاهی واحد اصفهان مطلع شوید کافی است ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید. (بر روی آیکنهای زیر کلیک کنید.)