کتاب این هفته فصل سخن چه بود؟
اصفهان همه ما در زندگی به دنبال ایجاد ارتباط با دیگری برای بیان نیاز و خواستههای خویش هستیم، اما کمتر به مفهوم فرهنگ گفتوگو و چگونگی آن دقیق شدهایم و شاید در زندگی یک تکگو بوده و بدون آنکه پذیرای مفهوم جدیدی در ذهنمان باشیم، از دیگری خواستهایم بر صحبتهایمان مُهر تایید بزند. این در حالی است که برای بهبود ارتباط در زندگی، لازم است که تکگو بودن را کنار گذاشته و به میدان گفتوگو وارد شویم.

در یکی دیگر از سلسله نشستهای فصل سخن که بعدازظهر سهشنبه (۳۰ خردادماه 1402) و با تمرکز بر کتابهای حوزه گفتوگو برگزار شد، کتاب «شوق گفتوگو و گستردگی فرهنگ تکگویی در میان ایرانیان» نوشته حسن قاضی مرادی، در کتابفروشی اردیبهشت جهاد دانشگاهی واحد اصفهان موردبحث و بررسی قرار گرفت.
فصل سخن این هفته چگونه گذشت؟
در ابتدا سمیرا قاسمی، میزبان این نشست گفت: کتاب «شوق گفتوگو و گستردگی فرهنگ تکگویی در میان ایرانیان» نوشته حسن قاضی مرادی، پژوهشگر، جامعهشناس و مترجم است که در حوزه روانشناسی اجتماعی مردمی ایران نیز کارهای بسیاری انجام داده است. این کتاب در سال ۱۳۹۱ از سوی نشر اختران به چاپ رسید و چاپ سوم آن در سال ۱۴۰۱ روانه بازار شده است.
نویسنده در این کتاب با ۴ فصل در خصوص گفتوگو پیش رفته است؛ فصل اول به تکگویی و تفاوت آن با مشاجره اختصاص دارد. فصل دوم، جلوههایی از تکگویی در فرهنگ سیاسی، اجتماعی، عرفانی و ادبی ایران را بیان میکند. در فصل سوم تعریفی از گفتوگو به ما ارائه میدهد و در خصوص هدف گفتوگو و چگونگی شکلگیری و پیشنیازهای آن صحبت میکند و در فصل چهارم نیز به مبحثی با عنوان ارتباط گفتوگو و دموکراسیسازی و عشق در پی گفتار پرداخته است. به نظر من این پیگفتار، بسیار مهم و خواندنی است که ما را بر آن میدارد تا بتوانیم جلسههای دیگری را صرفاً برای بحث در مورد پیگفتار این کتاب داشته باشیم. از عنوان این کتاب چنین برمیآید که تا چه اندازه گفتوگو برای جامعه و کسانی که که فرهنگ تکگویی در آن قالب است، میتواند سخت باشد.



در ادامه این نشست، زهرا امیری اسفرجانی، جامعهشناس بیان کرد: وقتی ما تعریف گفتوگو را متوجه میشویم که ببینیم در قسمتهای مختلف فرهنگمان به چه صورت کار میکند و چگونه نبود گفتوگو باعث عقبماندگی فرهنگیِ ما و کشورمان شده است. نویسنده پیگفتار این کتاب را اخیراً به آن اضافه کرده و اهمیت آن بهخصوص در روند دموکراسیسازی آنقدر زیاد است که من ترجیح میدهم در خصوص اینکه چگونه میتوان از گفتوگو به دموکراسی رسید، بحث جداگانهای داشته باشیم.
شما می توانید شرح مفصل آنچه در فصل سخن “شوق گفت و گو” گذشت را در سایت ایسنا جهاددانشگاهی اصفهان (اینجا کلیک کنید) مطالعه کنید.
شبکه های اجتماعی
اگر علاقهمند هستید که از آخرین اخبار، رویدادها و فعالیتهای انتشارات جهاددانشگاهی واحد اصفهان مطلع شوید کافی است ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید. (برروی آیکنهای زیر کلیک کنید.)