کتاب این هفته فصل سخن
سخن از مردی است که در موطن خویش ماند، بسیار خواند، بی هیچ پیرایه و حاشیه و ادعا آیینهوار درس گفت، به کتاب و خواهندگان علم دل سپرد و سر خویش بگرفت و راه خود را رفت؛ دم مسیحاییاش زنده کننده محافل علمی و دانشگاهی شهر بود و دانش و عشق سرشتیاش همچون خون تازه در شاهرگ خسته شهری کهن دوید که در مواجهه با دنیای مدرن در حال دگرگونشدن بود.
در یکی دیگر از سلسه نشستهای هفتگی فصل سخن که چهارشنبه (۱۴ تیرماه 1402) و همزمان با روز قلم در کتابفروشی اردیبهشت جهاد دانشگاهی اصفهان برگزار شد، کتاب «نامه سروشیار، یادنامه مرحوم استاد جمشید مظاهری»، ادیب، مورخ و اصفهانشناس برجسته، محور بررسی و گفتوگو قرار گرفت که به اهتمام «علیاکبر احمدی دارانی» و «گلپر نصری» در دو مجلد و با ۷۲ مقاله علمی، اسفندماه ۱۴۰۱ از سوی نشر ادبیات قم منتشر شد.
فصل سخن این هفته چگونه گذشت؟
مهدی کیوان، اصفهانشناس و تاریخپژوه در ابتدای این نشست، گفت: مرحوم مظاهری پای سخنان بزرگانی که دوستشان داشت، مینشست؛ او شبها در محضر بزرگانی چون مرحوم صمصام، یاوری، تاج و کسایی بود. امروز جلوی هر خانه، یک دانشگاه است، دانشگاههایی که پول میگیرند و مدرک میدهند و متاسفانه دیگر ادراکی در کار نیست. امروز به سبب زیادیِ سخنان بیهوده، گوش دادن فراموش شده است. یکی از مشکلات دیگر امروز، یکی نبودن تعاریف و از دست دادن تعاریف مشترک است. جوانان ما امروز نسل موبایلی هستند و حوصله چندانی برای گوش دادن به حرفهای ما ندارند.
وی تهیه کتاب و یادنامه در ابن زمانه را مستحق تقدیر و ستایش دانست و ادامه داد: تاریخ زیربنای ادبیات است، مورخی که شعر نداند، مورخ نیست. اکثر مسائل تاریخیِ ما در شعر بیان شده و این به دلیل نظامهای حاکم در طول تاریخ بوده که اجازه صراحت به نویسنده نمیدادند، لذا شعر، درد و دل مردم در تاریخ ایران است.
شما میتوانید شرح مفصل آنچه در فصل سخن «نامه سروشیار، یادنامه مرحوم استاد جمشید مظاهری» گذشت را در سایت ایسنا جهاددانشگاهی اصفهان (اینجا کلیک کنید) مطالعه کنید.
شبکههای اجتماعی
اگر علاقهمند هستید که از آخرین اخبار، رویدادها و فعالیتهای انتشارات جهاددانشگاهی واحد اصفهان مطلع شوید کافی است ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید. (بر روی آیکنهای زیر کلیک کنید.)