1 مهر 1402

فصل سخن: کتاب «چگونه با طبیعت همراه شویم؟»

نویسنده: انتشارات


کتاب این هفته فصل سخن چه بود؟

 همه ما با مفاهیم زمان در طبیعت آشنا هستیم، مثلا با مفهوم کلیشه‌ای «همخوانی صبح‌گاهی» پرندگان، اما پرنده‌شناسان راهی می‌یابند که بهتر با این ساعت هماهنگ شوند. آن‌ها به چکاوک‌ها توجه می‌کنند که هنگام غروب از خواندن می‌ایستند و هنگام طلوع شروع می‌کنند و به پیش‌روی پرندگان سحرخیزی که حتی از زنگ ساعت مشهوری چون خروس‌ها نیز پیشی می‌گیرند.

سه شنبه های فصل سخن، کتاب چگونه با طبیعت همراه شویم (صمیمی شویم)

آنچه نوشته شد بخشی از کتاب «چگونه با طبیعت همراه شویم» نوشتۀ «تریستِن گولی» و با ترجمه‌ای از «سما قرایی» است. این کتاب، محور یکی دیگر از جلسه‌های فصل سخن با تمرکز بر کتاب‌های حوزه ادبیات و محیط زیست قرار گرفت که بعدازظهر سه‌شنبه (۶ تیرماه 1402) در کتاب‌فروشی اردیبهشت جهاد واحد دانشگاهی اصفهان برگزار شد.

فصل سخن این هفته چگونه گذشت؟

امیر فرح نسب، عضو هیئت‌علمی دانشگاه فرهنگیان اصفهان در این نشست، اظهار کرد: نویسنده کتاب «چگونه با طبیعت همراه شویم» بریتانیایی است که در ۳۶ سالگی به طبیعت علاقه‌مند شده و تألیف و پژوهش در این حوزه را آغاز کرده و کتاب‌های زیادی درباره طبیعت می‌نویسد.

او ادامه داد: هدف مؤلف اصلی برای چاپ این کتاب جالب است، او اشاره می‌کند که افراد زیادی تلاش می‌کنند با تعریف از طبیعت، شما را به آن علاقه‌مند کنند، چراکه فکر می‌کنند این تعریف مقدمه حفظ طبیعت است، اما او می‌گوید هدف از تألیف کتاب «چگونه با طبیعت همراه شویم» و ارتباط مستحکم با طبیعت چیز دیگری است.

او که دارای دکترای تخصصی علوم محیط‌زیست زیستگاه‌ها و تنوع زیستی اکولوژی و منابع طبیعی است، با بیان اینکه زمانی می‌توانیم طبیعت را احساس کنیم که در مکان باشیم، گفت: گیاه و جانور را در طبیعت باید لمس کرد و درباره آن فکر کنیم. نویسنده این کتاب نیز از عدم توجه مردم به جزئیات گلایه می‌کند و هدف تألیف کتابِ خود را درگیر شدن با طبیعت برای ادراک آن می‌داند. در طبیعت هیچ‌چیز بیهوده نیست و تنها حوزه‌ای است که می‌توانید تجربی‌ترین و فلسفی‌ترین اتفاقات را در آن لمس کرد، برای مثال گوشت‌خواران همواره در رأس هرم اکولوژیک قرار دارند به این دلیل که اگر نباشند گونۀ دیگری برای کنترل تعداد علف‌خواران نیست.

شما می توانید شرح مفصل آنچه در فصل سخن “چگونه با طبیعت همراه باشیم” گذشت را در سایت ایسنا جهاد دانشگاهی اصفهان (اینجا کلیک کنید) مطالعه کنید.


شبکه های اجتماعی

اگر علاقه‌مند هستید که از آخرین اخبار، رویدادها و فعالیت‌های انتشارات جهاددانشگاهی واحد اصفهان مطلع شوید کافی است ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید. (برروی آیکن‌های زیر کلیک کنید.)