10 تیر 1404

اصفهان محور برگزاری گردهمایی بین‌المللی میراث ناملموس باشد

نویسنده: jdimodir

27 بهمن 1397

اصفهان محور برگزاری گردهمایی بین‌المللی میراث ناملموس باشد

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد اصفهان ضمن بررسی چالش‌های عصر تحول دیجیتالی در گردشگری ایران پیشنهاد تشکیل گردهمایی بین‌المللی سالانه برای میراث ناملموس را در اصفهان ارائه کرد.

به گزارش خبرنگار ایسنا-منطقه اصفهان، داریوش اسماعیلی (چهارشنبه) در چهارمین گردهمایی تشکل‌های دانشگاهی گردشگری و حافظ میراث فرهنگی در اصفهان، اظهار کرد: اصفهان شهر تاریخ، فرهنگ و هنر، صنعت و علم و  شهر گنبدهای فیروزه ای است. شهر میراث های ماندگار هویت و تاریخ این سرزمین و شهر شهیدان آسمانی است که هر کدام فیروزه ای بر تارک گنبد نیلگون آن به حساب می‌آید.

وی افزود: اصفهان شهر زاینده رود و پل‌های زیباست، پل‌هایی که نمادی از تمدن‌ها و فرهنگ‌های گوناگون بوده و جریان سیال زندگی را از میان چشمه های گوناگون خود عبور می‌دهند. گویی سی و سه پل سی و سه زبان ۳۳ تمدن و ۳۳ فرهنگ است که از میان آن رود زندگی جریان و تاریخ عبور می کند و از فراز آن انسان با تمدن و فرهنگ های متفاوت در کنار هم و نه در مقابل هم نشسته‌اند در تعامل و همزیستی و چه زیبا و باشکوه است.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد اصفهان ادامه داد: این همنشینی، مگر نه آنکه پل‌ها از شاخص‌ترین نمادهای تمدنی و شکوه اوج هنرنمایی دانش تجربه و صنعت به شمار می روند پس بی جا نخواهد بود اگر سی و سه پل این پل زیبای اصفهان را نماد گفت و گو و همزیستی تمدن‌ها و فرهنگ‌ها لقب دهیم.

شهر موزه اصفهان تلفیقی است از هنر و صنعت

اسماعیلی تصریح کرد: آری شهر موزه اصفهان تلفیقی است از هنر و صنعت روح زیبایی و هماهنگی در جهان و در گوشه گوشه آن آثار و مواریث تجلی یافته است،

وی اضافه کرد: اصفهان در دل خود، اساتید و بزرگان عالمان و عارفان و روحانیون و دانشمندان پرورش داده و با بیش از چهار هزار اثر تاریخی، تمدنی و فرهنگی که هر کدام دارای شهرت جهانی و جهانی از شهرت، به گفته آندره مالرو نویسنده و محقق شهیر فرانسوی تنها شهر فلورانس و پکن با آن قابل قیاس است.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد اصفهان ادامه داد: عنوان این گردهمایی گردشگری در عصر تحول دیجیتال انتخاب شده، این عنوان در ارتباط و پیگیری شعاری است که از سوی سازمان جهانی گردشگری در سال ۲۰۱۸ میلادی انتخاب شده است.

اسماعیلی خاطرنشان کرد: امید است تا این گردهمایی مدخلی برای پاسخگویی به مسائل و چالش‌های این حوزه از قبیل اهمیت ثبت و به اشتراک گذاری اینترنتی تجربیات گردشگران، فرآیندهای عملیاتی گردشگری در حوزه دیجیتال، مدل های کسب و کارهای اینترنتی در فضای دیجیتال، اهمیت توسعه و به روز رسانی زیرساخت‌های صنعت گردشگری در عصر تحول دیجیتال باشد.

ارزهای اینترنتی کدگذاری شده می تواند از فشار تقاضای دلار و یورو بکاهد

وی به چالش‌ها در حوزه گردشگری دیجیتال یعنی بازاریابی، تبلیغات و فروش محصولات و خدمات سفر اشاره کرد و گفت: در این عصر خدمات دهی به مشتریان از جمله در هتلداری، رزرواسیون و خطوط هوایی افزایش کیفیت و کاهش قیمت خدمات ارتباطی و توسعه نسل سوم و چهارم تلفن همراه، افزایش پهنای باند اینترنت، عدم اتصال ایران به شبکه جهانی ویزا کارت و مستر کارت، توسعه شبکه اطلاعات ارتباطی مالی و بانکی بین‌المللی و بهره گیری هوشمندانه و حساب شده از ظرفیت ارز دیجیتال به عنوان یک فرصت برای مبادلات مالی خصوصاً در شرایط تحمیلی تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ایران و بالاخص در شرایطی که فرصت استفاده از ارزهای اینترنتی کدگذاری شده می تواند از فشار تقاضای دلار و یورو بکاهد و همچنین صنعت توریسم را از تلاطم بازار ارز در امان نگاه دارد.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد اصفهان اظهار کرد: قدیمی و سنتی بودن روش‌ها و سازمان‌های عرضه کننده خدمات گردشگری و ضرورت نوسازی آنها دانش محدود و ناکافی دیجیتالی دست اندرکاران این حوزه و لزوم توجه جدی تر به همراه آموزش حمایت از استارتاپ‌ها و کسب و کارهای نوپا در حوزه گردشگری دیجیتال بسترهای ناکارآمد فعالیت های اینترنتی و دیجیتالی در کشور و عدم ساماندهی یک پورتال جامع برای گردشگران به یک سامانه آمار نیازسنجی از جامعه گردشگران ورودی به کشور از ملزوماتی است که باید به آن توجه کرد.

به میراث‌های ناملموس فرهنگی کشور به عنوان پتانسیل بالای جذب گردشگر توجه شود

اسماعیلی ادامه داد: ضمن پاسداری و انجام اقدامات پاسداران لازم از میراث فرهنگی ملموس و نگهداری و مرمت و دفاع از میراث های نیازمند ثبت جهانی و پاسداری از آنها به میراث‌های ناملموس فرهنگی کشور نیز به عنوان پتانسیل بالای جذب گردشگر توجه شود میراث‌هایی که پیوسته توسط جمع و جوامع و گروه‌ها در پاسخ به محیط و تعامل طبیعت و تاریخ مردمان بازآفرینی می‌شود و حفظ هویت و تداوم برایشان به ارمغان می آورد.

وی تاکید کرد: در این راستا توجه به آداب و رسوم و آیین‌های اجتماعی یا شفاهی و زبانی و هنرهای اجرایی و دستاوردهای علمی و اقتصادی و تفکری که فلسفه زندگی و تفکرات مردم و نوحه نگاهشان را به طبیعت، هستی و جامعه و انسان باز می‌نمایاند اهمیت درخوری خواهند یافت.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد اصفهان اظهار کرد: به مسئولان شهری و میراث فرهنگی کشور پیشنهاد می‌شود تا با محوریت اصفهان هرساله گردهمایی بین‌المللی از تمدن‌ها و فرهنگ‌های باستانی مطرح جهان را تحت عنوان میراث ناملموس فرهنگی و فکری ایجاد شود و طی آن زمینه و بستر گفت‌وگوهای بین تمدنی حول مسائل اصلی زیست بشر مانند صلح و محیط زیست و مبارزه با خشونت گرایی و … را فراهم سازند.

خبرهای مرتبط

نشانی: خیابان هزارجریب، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، خیابان اندیش، بعد از تالار سبز، جهاددانشگاهی واحد اصفهان