«برنامهریزی شهری و تنهایی: تحلیل جامع شاخصهای مؤثر در ایجاد بحران تنهایی» نخستین مقاله این شماره است که به بررسی «تنهایی» به عنوان یکی از مهمترین چالش های اساسی در جوامع شهری پرداخته است.
«تحلیل پیشرانهای مؤثر بر بازآفرینی بافت تاریخی شهری با رویکرد آیندهپژوهی (نمونۀ موردی: شهر کاشان)» دومین مقاله انتشار یافته است که هدف این پژوهش بررسی پیشرانهای مؤثر بر بازآفرینی بافت تاریخی کاشان با رویکرد آینده پژوهی است.
سومین مقاله این شماره ارائۀ چارچوب مفهومی تحققپذیری شهر قابل پیادهروی بهمثابۀ مدل شهر آینده» است که نتایج مطالعات صورتگرفته درخصوص چارچوب مفهومی تحققپذیری بررسی شده است. پژوهش حاضر، از لحاظ هدف، توسعهای و از لحاظ روش،کیفی بر پایۀ فرا ترکیب مبتنی بر روش هفت مرحلهای سندلوسکی و بارسوست است.
چهارمین مقاله با موضوع «مبانی نظری مکانسازی فضاهای دوستدار طبیعت: ظرفیتشناسی روشهای مدیریت پروژۀ سبز در ایجاد مداخلات محیطی پایدار» است که نتایج این مقاله نشان میدهد که انطباق میان رویههای مکانسازی و مدیریت پروژۀ سبز، براساس مطابقت ویژگیهای متغیرهای وابسته و مستقل، به ایجاد فرآیندهایی مؤثر و مبتنی بر شواهد منجر میشود.
«بررسی مؤلفههای هویتمند نماهای ساختمانی؛ مطالعهای بر جنبههای هویت کالبدی کوی گلستان شهر سبزوار» پنجمین مقاله پاییز ۱۴۰۳ است. این پژوهش به مطالعه مولفههای هدفمند در نمای ساختمانها براساس کالبد آن پرداخته است.
آخرین مقاله این شماره با عنوان «ارزیابی عملکرد دو سامانۀ حرارتی ایستا از نظر تقاضای انرژی گرمایشی در مکانهای شهری (مورد مطالعه: ساختمان اداری اصفهان)» است. در این پژوهش، به جنبههای پایداری در ساختمان بر کاهش مصرف انرژی یا افزایش بهرهوری انرژی در مکانهای شهری پرداخته است.
گفتنی است، فصلنامه «پژوهشهای فضا و مکان در شهر» به صاحب امتیازی جهاددانشگاهی پس از بررسیهای اولیه، در تاریخ ۱۴/ ۰۷/ ۱۴۰۳ تأییدیه ورود به فرآیند ارزیابی و رتبهبندی نشریات علمی را از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دریافت کرد و براساس آییننامه نشریات علمی مصوب در ارزیابی سال ۱۴۰۲ موفق به دریافت رتبه ج شد.