24 تیر 1404

در جلسات داستان خوانی معاونت فرهنگی اصفهان؛ کتاب «خوبی خدا» بررسی شد

نویسنده: آیدا علی اکبری

23 تیر 1404

چهارمین جلسه از دور دوم «طرح ملی باشگاه‌های مطالعه دانشجویان – سریر» با محوریت نقد و بررسی مجموعه داستان «خوبی خدا»، به همت انتشارات در معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی واحد اصفهان برگزار شد.

خوبی خدا مجموعه‌ ۹ داستان از نویسندگان امروز امریکاست که در فاصله سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۶ از نشریات ادبی امریکا برگزیده شده‌اند و به کوشش امیر مهدی حقیقت در سال 1385 گردآوری شده است.

ریموند کارور، هاروکی موراکامی، شرمن الکسی، الکساندر همن، جومپا لاهیری، مارجوری کمپر، پرسیوال اورت، گیب هادسون و الیزابت کمپر فرنچ نویسندگان داستان‌های این مجموعه‌اند. داستان‌های خوبی خدا در عین این‌که از تنوع فضا و موضوع برخوردارند، همگی ملموسند و به یک شیوه نوشته شده اند: به زبان ساده.

امیرمهدی حقیقت نه داستان مجموعه داستان خوبی خدا را خودش انتخاب کرده است و در ابتدای کتاب درباره ویژگی این داستان‌ها نوشته است: «می گویند اگر رمان را به فیلم بلند تشبیه کنیم؛ داستان کوتاه عکسی از یک لحظه زندگی است. با این تعبیر می‌توان گفت مجموعه حاضر آلبومی است از 9 قطعه «عکس»، 9 تصویر زندگی، که ظرف شش سال گذشته، از نشریات ادبی آمریکا برگزیده‌ام. فضای آن‌ها با هم متفاوت است اما همگی یک وجه مشترک دارند: ساده‌اند.»

گفتنی است، جلسات نقد و بررسی آثار ادبی جهان هر چهارشنبه ساعت ۱۱ صبح در محل معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی اصفهان در قالب دومین «طرح ملی باشگاه‌های مطالعه دانشجویان – سریر» ادامه خواهد یافت و حضور برای عموم علاقه‌مندان آزاد و رایگان است.

«مایک چشمهایش را بالا آورد و به چشم‌های لینک نگاه کرد: تو می‌دانی کجا را اشتباه کرده‌ایم، نه ؟ لینک به نشانه نه سر تکان داد . این که به جای شانس برای رحمت دعا کردیم. دست خودمان را رو کردیم. نشان دادیم که آماده‌ایم یک جورهایی با هر چیزی کنار بیاییم.»؛  «تو عوضی شاید بدانی چطور صد تا صد تا کلمه روی کاغذ ردیف کنی، ولی از احساسات یک زن هیچ کوفتی نمی‌دانی. جنازه‌ها بیشتر از تو حالیشان می‌شود.» اینها بخش‌هایی از مجموعه داستان خوبی خدا است.

دکتر سیاوش گلشیری، پژوهشگر و منتقد ادبی، در این سلسله نشست‌ها، ضمن بررسی آثار و خوانش بخش‌هایی از کتاب، دانشجویان را با تکنیک‌های داستان‌نویسی هر اثر آشنا می‌سازد و در خصوص نظرات آنها در مورد کتاب به بحث و گفتگو می‌نشیند.

خبرهای مرتبط

نشانی: خیابان هزارجریب، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، خیابان اندیش، بعد از تالار سبز، جهاددانشگاهی واحد اصفهان