25 تیر 1404

روایت نو / «در باب تسلا»

24 تیر 1404

آیدا علی اکبری

معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی واحد اصفهان در راستای رسالت خود و از آنجا که هنر و ادبیات زندگی را معنای بیشتری می‌بخشد، در نظر دارد، تازه‌های کتاب و فیلم را با موضوعات متنوع به مخاطبان خود معرفی کند.

این مجموعه دعوتی است به خواندن و دیدن، اما نه فقط برای دانستن بلکه برای آرام گرفتن، امید ساختن و دوباره برخاستن…

معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی واحد اصفهان پیشنهاد می‌دهد:  شماره 3 کتاب « در باب تسلا»

عرصه که تنگ می‌شود، فاجعه که بر سرمان آوار می‌شود، عزیزی را که از دست می‌دهیم، و بر لبه‌ پرتگاه نومیدی مطلق قرار می‌گیریم، چگونه و در کجا به جستجوی تسلای خاطر و امید به ادامه‌ زندگی دست می‌یازیم؟ در طی اعصار این جستجو چه شکل‌هایی به خود گرفته است؟

کتاب «درباب تسلی خاطر: آرامش یافتن در عصر ظلمت» اثر مایکل ایگناتیف، اثری جالب است در مورد اینکه چگونه افراد در طول تاریخ در زمان‌های طاقت فرسا به دنبال آرامش بوده‌اند و البته، چگونه آن را یافته‌اند.

مایکل ایگناتیف در سرشت تسلا تأمل کرده است. نشانمان می‌دهد که انسان‌ها چگونه به‌‌سوی پیشینیان خود دست یازیده‌اند تا امید و توان تاب‌آوری را بازیابند. با پرداختن به زندگی و زمانه‌ نویسندگان و نقاشان و موسیقیدانان، از کتاب ایوب و مزامیر گرفته تا سیسرون و ال گرکو و گوستاف مالر، از آلبر کامو تا آنا آخماتُوا و پریمو لِوی… بزنگاه‌هایی را بازآفریده‌ که در آنها این مردان و زنان برجسته در طی اعصار شجاعت روبه‌رو شدن با سرنوشت تلخ و رنجبار خود و عزم کافی برای ادامه دادن را یافته و این امید را از کف ننهاده‌اند که رنج‌شان شاید معنایی داشته باشد. نویسنده این داستان‌ها و سرگذشت‌ها را تا به امروز کشانده است و مدعی شده که این سنت‌های تسلا، این شیوه‌های گذشته که از آزمون زمان سربلند بیرون آمده‌اند، همچنان می‌توانند چراغ راه‌مان شوند آن‌گاه که روزگارمان را سخت تیره‌وتار و بحرانی و خود را تسلاناپذیر می‌یابیم.

ایگناتیف، مورخ مشهور و سیاستمدار اسبق، در زندگی و آثار شخصیت‌های تاریخی، فیلسوفان، نویسندگان و هنرمندان مختلف می‌کاود تا راه‌های مقابله آنها با تراژدی‌های شخصی و جمعی را کشف کند. او در موسسات معتبری مانند دانشگاه کمبریج، دانشگاه آکسفورد، دانشگاه هاروارد و دانشگاه تورنتو سمت‌های عالی علمی داشته است.

مترجم این کتاب، فرزانه طاهری است که توسط نشر مرکز در سال 1403 به چاپ رسیده است.

دکتر سیاوش گلشیری- دکتری پژوهش هنر

مطالب مرتبط