27 مهر 1405

تقدیر از کانون‌های برتر در آیین سال‌گرد سازمان دانشجویان اصفهان

نویسنده: سمیرا قاسمی

26 مهر 1405

در ابتدای این آیین، غلامرضا کرباسی، رئیس جهاددانشگاهی واحد اصفهان، با مرور خاطره‌ای از سال ۱۳۸۳ در دانشگاه صنعتی اصفهان، اظهار کرد: در آن دوران یک دانشجوی کارشناسی ارشد که تازه دفاع کرده بود و از طریق ازدواج دانشجویی تشکیل زندگی داده بود، از طریق معرفی رئیس وقت جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان و پیگیری‌های اداری به دفتر مرکزی جهاددانشگاهی، در جهاددانشگاهی صنعتی اصفهان ماندگار شد؛ او از فعالیت‌های دانشجویی کار خود را آغاز کرد، سپس وارد کادر اداری جهاددانشگاهی شد، پس از چند سال به عضویت هیئت علمی درآمد و پله‌پله مسیر رشد را طی کرد و امروز همان فرد در جایگاه رئیس این واحد در خدمت شما قرار دارد. این داستان را بیان کردم تا بدانید آینده مشخص نیست و تک‌تک شما دانشجویان می‌توانید در آینده چنین مسئولیت‌هایی را به عهده بگیرید.

وی افزود: از چندین سال پیش و از زمان مدیریت آقای دکتر منتظری، همواره این ایده در جهاددانشگاهی مطرح بود که این نهاد باید دریچه‌ای برای ورود دانشجو باشد و این بهترین مسیر همکاری است. تشکیل کانون‌های متنوع و مسابقات مناظره دانشجویی بسترهایی هستند که دانشجویان می‌توانند خود را در آن بیازمایند، با جهاد ارتباط بگیرند و راه ورودشان را هموار سازند.

وی تاکید کرد: در این مسیر، آزمون و خطا و اشتباه وجود دارد؛ خود ما هم اشتباه کردیم، آموختیم و بزرگ شدیم و امروز نیز همچنان در حال یادگیری از دانشجویان هستیم.

رئیس جهاددانشگاهی واحد اصفهان با ابراز خرسندی از افزایش تعداد کانون‌های دانشجویی، بیان کرد: مشتاقانه ایده کانون‌ها را پیگیری می‌کنیم و اکنون با صدور مجوزهای جدید، ۲۱ کانون دانشجویی فعال در حوزه‌های گوناگون داریم که با اشتیاق به بررسی ایده‌های نوین آن‌ها می‌پردازیم.

رئیس جهاددانشگاهی واحد اصفهان خاطرنشان کرد: این واحد در حوزه‌های معاونت آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و تجاری‌سازی فناوری و اشتغال دانش بنیان فعال است و دانشجویان متناسب با علایق خود می‌توانند به تمام این بخش‌ها وارد شوند.

کرباسی به رویکرد مدیریتی جدید مطرح‌شده از سوی ریاست جهاددانشگاهی اشاره کرد و گفت: طبق این رویکرد، ساختار استخدام‌های پاره‌وقت و شرکتی به سمت قراردادهای کار دانشجویی هدایت شده است؛ سازوکاری که ضمن اختصاص مبالغ و حقوق دانشجویی، بزرگ‌ترین فرصت را فراهم می‌آورد تا دانشجویان وارد جهاددانشگاهی شوند، کار کنند، اشتباه کنند، بیاموزند و به پیش بروند؛ چه این مسیر را در جهاد ادامه دهند و چه در سایر نهادها، دانشگاه‌ها و … مشغول به خدمت شوند. مشاهده دانش‌آموختگان جهاد در مسئولیت‌های مهم جامعه، همواره برای ما مایه افتخار است.

وی با قدردانی از سازمان دانشجویان و قدردانی از همکاران و اعضای کانون‌های دانشجویی، تصریح کرد: مسئولان و تشکل‌های مختلف در مقاطعی تصور می‌کردند در تابستان و در ایامی نظیر جنگ تحمیلی ۴۰ روزه، دانشگاه خاموش است؛ اما زیر پوست این دانشگاه، دانشجویان کانون‌های جهاددانشگاهی در حال تلاش و برگزاری مناظرات باکیفیت بودند. این فعالیت‌های موثر ارائه شد و ما با تمام توان درصددیم تا بیشترین حمایت‌های ممکن را از دانشگاه جلب کرده و در اختیار شما قرار دهیم تا به نحو احسن استفاده کنید.

لزوم گذار از روش‌های سنتی به بوم تعالی فرهنگی

در ادامه این مراسم، سلیمان حیدری، سرپرست معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی واحد اصفهان، با خوشامدگویی صمیمانه به دانشجویان و گرامیداشت این مناسبت، به کارنامه یک سال و نیمه فعالیت خود در معاونت فرهنگی اشاره کرد و گفت: با فضای فعالیت دانشجویی بیگانه نیستم، چرا که پیش‌تر در استانی دیگر در خدمت دانشجویان بوده‌ام. باور عمیق جهاددانشگاهی این است که ساختار و کارکردهای آن با حضور شما دانشجویان معنا پیدا می‌کند. خبرگزاری‌های دانشجویی چون ایسنا از افتخارات کشور در عرصه بین‌الملل و از رسانه‌های قدرتمندی هستند که توسط جمع‌های دانشجویی شکل گرفته‌اند و حتی در عرصه جهانی به اخبار آن‌ها استناد می‌شود.

وی افزود: ساختار فرهنگی کشور و دانشگاه‌ها هر ساله نیاز به بازنگری دارد و مفاهیم بنیادین دینی و ملی ما باید متناسب با نیازهای روز دانشجویان بازآفرینی شود و تنها دانشجو است که توان انجام این کار را دارد.

حیدری با تاکید بر اینکه از روز اول تأکید داشته‌ایم که درهای جهاددانشگاهی باز است، خطاب به دانشجویان گفت: نباید خود را صرفاً نیازمند اخذ مجوز ببینید، بلکه خودتان سیاست‌گذار و پیش‌برنده کارها هستید؛ توانایی‌هایتان را دست‌کم نگیرید. دوره سخنرانی‌های یک‌طرفه و نشست‌های سنتی گذشته است؛ باید به سوی سازوکارهای جدید و روش‌های نوآورانه رفت تا مفاهیم عمیق ملی و مذهبی که در لحظه به لحظه زیست ما ایرانیان تنیده شده، با شیوه‌های نو و مؤثر منتقل شوند.

حیدری با تشریح ابعاد «بوم تعالی و کسب‌وکار فعالیت‌های فرهنگی»، خاطرنشان کرد: این مدل که طراحی آن بر پایه مسیر صعود، کشف استعدادها، روش‌ها و شبکه‌سازی استوار است، در پی تبدیل دانشجو از یک شنونده صرف به یک «کنشگر و طراح برنامه» از مرحله خلق ایده تا اجرا و پس از اجرا است. شبکه ارتباطی این بوم پنج لایه بنیادین را در بر می‌گیرد: نسبت دانشجو با خود، با خانواده، با جامعه، با نهادها و سازمان‌ها، و از همه مهم‌تر نسبتش با پروردگار. در روش مدیریت نیز نقش‌ها باید از تصدی‌گری به «تسهیل‌گری» بدل شود و مدیران جهاد بسترساز این مسیر باشند.

وی با اشاره به ضرورت سنجش اثرگذاری برنامه‌ها، یادآور شد: برنامه‌های روتین، سنتی و بدون خروجی ملموس دیگر تأیید نخواهند شد. ترجیح ما این است که هر کانون در طول سال تنها دو یا سه برنامه شاخص و نوآورانه اجرا کند، اما اثری پایدار بر جامعه مخاطب بگذارد؛ اثری که از حلقه درون کانون آغاز شده و تا سطح جامعه امتداد یابد. ارزیابی این عملکرد بر پایه شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPI) انجام می‌شود و به موازات آن، آموزش مهارت‌های نرم شامل توان حل مسئله، مدیریت بحران و مهارت گفتگو برای دانشجویان طراحی شده است.

سرپرست معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی واحد اصفهان از شکل‌گیری کانون‌های نوین نظیر «کانون سپهر اقتصاد»، «کانون تعاون» و «کانون نشریات دانشجویی» جهت آمادگی ورود به زیست اجتماعی، اشتغال و ایجاد جریان فکری تقدیر کرد و خواستار هم‌افزایی درون‌تشکیلاتی میان ۲۱ کانون در کنار رقابت سالم شد.

وی همچنین از توسعه دفاتر سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی واحد اصفهان در دانشگاه‌های استان خبر داد و گفت: پس از افتتاح موفق دفتر سازمان دانشجویان در دانشگاه فرهنگیان، هدف‌گذاری کرده‌ایم که ظرف ماه‌های آتی سه تا چهار دفتر جدید در سایر دانشگاه‌ها ایجاد شود که تا پایان سال دست‌کم دو دفتر به‌طور قطعی راه‌اندازی خواهد شد تا مجموع دفاتر به ۳ دفتر برسد.

حیدری در پایان با تقدیر صمیمانه از سرکار خانم سمیرا قاسمی، مدیر اجرایی سازمان دانشجویان واحد اصفهان، بابت زیست دانشجویی، دغدغه‌مندی و هدایت امور که موجب کسب افتخارات متعدد از جمله دو رتبه برتر کشوری و درخشش در مناظرات دانشجویی شد، به معرفی ظرفیت‌های شش مرکز و دو دبیرخانه فرهنگی (دبیرخانه هویت فرهنگی و دبیرخانه جشنواره داستان کوتاه زاینده‌رود، مرکز نشر و انتشارات، ایسنا، ایکنا، ایسپا و گروه مطالعات و نیازسنجی) پرداخت.

وی همچنین با معرفی خانم دنیا شاه‌زمانی به عنوان یکی از نمونه‌های موفق ورود فعالان کانون‌ها دانشجویی به بدنه همکاری اداری و کار دانشجویی جهاد، بر آمادگی کامل خود برای همراهی و حتی کمک در امور اجرایی روزمره دانشجویان تأکید نمود.

ثبت نام بیش از پیش دانشجویان در مسیر تعالی؛ روایتی از مسیر دشوار احیا تا بالندگی سازمان

در بخش سوم برنامه، سمیرا قاسمی، مدیر اجرایی سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی واحد اصفهان، با قدردانی از زحمات آقایان گلشیری، لک‌نژاد و خانم شفیعیان، مدیران پیشین این سازمان، مسیر رشد سازمان دانشجویان را روایت کرد و گفت: از مهر ۱۴۰۱ در سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی اصفهان زندگی می‌کنم و قدردان تلاش‌های همه‌ همکارانی هستم که برای این مجموعه زحمت کشیدند.

وی افزود: زمانی که مسئولیت سازمان به بنده سپرده شد، این نهاد ۱۳ سالگی خود را سپری می‌کرد، دوران تعطیلی‌های کرونا را پشت سر گذاشته بود و پاییز ۱۴۰۱ را پیش رو داشت؛ در حالی که بانک اعضا و کانون‌های آن به صفر رسیده بود و ما میزی کوچک، با نامی بزرگ در طبقه دوم مصلای الغدیر دانشگاه اصفهان داشتیم.

قاسمی ادامه داد: طی این مدت، به همّت والای دانشجویان و همراهی مسئولان جهاددانشگاهی اصفهان، ایده‌های زیادی متولد و با مشارکت خود دانشجویان اجرایی شده و همکارانی نظیر خانم ترکشی، خانم میرزایی و خانم شاه‌زمانی نیز در این مسیرِ چهار ساله همراه ما بودند که از آن‌ها سپاس‌گزارم.

در پس تک‌تک پوسترهای رنگیِ به ظاهر پراکنده، فرم‌های اعلام برنامه و جلسات، سرودِ رشدِ دانشجوها پنهان است و پروردگار را شاکرم که نعمت خدمت در این سازمان را به من بخشیده.

تجلیل از کانون‌های برتر و شایسته تقدیر دانشجویی

در بخش پایانی این آیین با حضور رییس و معاونان جهاددانشگاهی واحد اصفهان، لوح تقدیر کانون‌های دانشجویی برتر و شایسته تقدیر و احکام مسئولیت دو تن از دانشجویان دفتر سازمان دانشجویان در دانشگاه فرهنگیان اصفهان به شرح زیر اهدا شد:

فعالان کانون‌های برتر :

کانون ادبیات خانه‌روشنان:

ابراهیم معصومی، علی جانی قربان، بهار توکلی، حسام محمدی، نازنین زهرا شیرازی

کانون اصفهان‌شناسی و مشاهیر قوس:

حمیدرضا حیدری‌صفت، منصوره شاهی، تبسم مولوی، اردلان صفدریان، فاطمه نقی‌زاده، افسانه شکوهنده، محمد موعود موسوی

کانون گویندگی و اجرای نماوآ:

زهرا بهرامی، صفورا طاهری، نرگس شفیعی

فعالان کانون‌های شایسته‌ تقدیر :

کانون پادکست صداخانه: 

سعیده سجادی، سپهر سالک، نیکا اجل لوئیان

کانون فیلم برداشت:

ستاره معصوم زاده، فاطمه پریشانی، رویا اصغر زاده، مریم بصیرت

کانون تئاتر ژیوار:

سارا خرازی، آرام ایران‌پور، صدرا نیک اعتصام، متین زارعی، امیر نریمان

همچنین از سرکار خانم سمیرا قاسمی، مدیر اجرایی سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی واحد اصفهان، به پاس تلاش‌های مستمر و راهبری موفق برنامه‌ها با اهدای لوح تقدیر تجلیل شد.

خبرهای مرتبط

نشانی: خیابان هزارجریب، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، خیابان اندیش، بعد از تالار سبز، جهاددانشگاهی واحد اصفهان