1) هنگامی که فرزندان حضرت فاطمه(س) متولد میشدند، ایشان نوزادان را نزد پدر میبرد تا رسول خدا(ص) در گوش راست آنها اذان و در گوش چپشان اقامه بخواند؛ سپس گوسفندی برای آنها عقیقه و مقداری از گوشت آن برای قابله (ماما) و بقیه برای همسایگان و خویشان فرستاده میشد.
بانوی دو عالم در روز هفتم تولد فرزندان، موی سر نوزاد را میتراشید و هموزن آن نقره صدقه میداد. از آنجا که پیامبر(ص) یکی از حقوق فرزند بر پدر و مادر را انتخاب نام نیکو برشمرده بود، حضرت زهرا(س) نیز بهمنظور انتخاب نام نیکو برای فرزندان به پیامبر(ص) رجوع میکرد. ایشان نیز از خداوند درخواست میکرد تا نامی شایسته از طریق جبرئیل برای نوزادان نازل کند.
آنچه خواندید، بخشی از یادداشتی با عنوان «مادرانگیهای حضرت زهرا(س)» است که بهمناسبت ایام فاطمیه در خبرگزاری ایکنا منتشر شده و در لینک زیر قابل دسترس است:
2) از روایات به خوبی استفاده میشود که حضرت زهرا(س) محور عالم وجود است. روایت ثقلین که خدشهای از نظر سند ندارد و بهطور متواتر از پیامبر اکرم(ص) نقل شده، گویای این حقیقت است: «إِنِّى تَارِكٌ فِيكُمُ الثِّقْلَيْنِ كِتَابَ اللَّهِ وَ عِتْرَتِى أَهْلَ بَيْتِى وَ إِنَّهُمَا لَمْ يَفْتَرِقَا حَتَّى يَرِدَا عَلَىَّ الْحَوْضَ مَا إِنْ تَمَسَّكْتُمْ بِهما لَنْ تَضِلُّوا.» (الاحتجاج، ج ۲، ص ۴۵۰) میفرماید: «من دو ثقل گرانبها در بین شما باقی میگذارم: یکی کتاب خدا و دیگری عترت؛ این دو هرگز از یکدیگر جدا نمیشوند تا روز قیامت در نزد حوض کوثر بر من وارد شوند. اگر به این دو تمسک جویید، هیچگاه گمراه نخواهید شد.» در این روایت، حضرت زهرا(س) محور عالم وجود واقع شده و در عبارت «حَتَّى يَرِدَا عَلَيَّ الْحَوْضَ»، مراد از حوض، حضرت زهرا(س) است.
جملات بالا، بخشی از بیانات آیتاللهالعظمی مظاهری است که بهمناسبت ایام فاطمیه بازنشر شده و میتوانید با مراجعه به لینک زیر، متن کامل آن را مطالعه کنید:
3) امام صادق(ع) در حدیث معروفی، واژه «لیلة» در عبارت «لیلةالقدر» را به فاطمه(س) تفسیر کرده و شناخت و معرفت آن حضرت را تحقق ادراک شب قدر دانسته است.
برای اینکه ببینیم چه ارتباطی میان معانی نهفته در سوره قدر با مقام قدسی حضرت زهرا(س) وجود دارد، پیشنهاد ما مطالعه یادداشتیست که در پیوند زیر درج شده:
4) «تأکید بر زنانگی؛ آموزه فاطمی برای جامعه امروز» و «حضرت زهرا(س) برای هدایت امت جان خود را فدا کرد»، عناوین گفتوگوهایی با استادان حوزه و دانشگاه است که خوانندگان را به مطالعه آنها دعوت میکنیم: