«بازآفرینی فرهنگمبنا در بافت تاریخی با هدف ایجاد شبکه محورهای خلاق گردشگری (مورد مطالعه: محله شهشهان اصفهان)» نخستین مقاله این شماره است که به کاربست مطالعات راهبردی در راستای ارائه شبکه همپیوند محورهای گردشگری در امتداد عناصر تاریخی و قطبهای فرهنگی آیینی در محله شهشهان در راستای تبدیل به محله خلاق صنایعدستی بهعنوان یک محدوده هدف توسعه گردشگری پرداخته است.
«ارائه چهارچوب تحلیلی چالشهای نهادی برنامههای راهبردی شهری (موردپژوهی: برنامه راهبردی اصفهان 1405)» دومین مقاله انتشار یافته است که این پژوهش با تاکید بر برنامه راهبردی اصفهان 1405 بهدنبال دستیابی به چهارچوب مفهومی یکپارچه برای سنجش و پاسخگویی به الزامها و چالشهای موجود در ساختار مدیریتی شهرداری اصفهان و تحلیل مضمون برنامه راهبردی اصفهان 1405 انجام شده است.
سومین مقاله این شماره «مطالعه چالشهای ستاد خدمات سفر شهر اصفهان در راستای تبدیل شدن به یک سازمان مدیریت مقصد» است که این پژوهش با هدف درک چالشهای تبدیل شدن ستاد خدمات سفر شهر اصفهان به یک سازمان مدیریت مقصد با رویکردی کیفی انجام شده است.
چهارمین مقاله با موضوع «ارزیابی پایداری بافت تاریخی مبتنی بر رویکرد شهر هوشمند (مورد مطالعه: محله سنبلستان)» است که این پژوهش به ارزیابی پایداری بافت تاریخی محله سنبلستان مبتنی بر رویکرد شهر هوشمند پرداخته است که پس از تحلیل و بحث در مورد ویژگیها و پتانسیلها، به فرصتها و زیرساخت لازم برای دستیابی این محله به شاخصهای شهر هوشمند را ارائه کرده است.
«مقایسه تطبیقی برنامه ممیزی انرژی در ساختمانهای مسکونی ایران با نمونههای جهانی» پنجمین مقاله پاییز 1402 است. این پژوهش باهدف شناخت نقاط ضعف برچسب انرژی ساختمان ایران، مقایسهای بین برنامه راهبردی انرژی شورای ساختمانهای سبز و برنامه ممیزی انرژی ایران انجام داده است و سه فاکتور صرفهجویی براساس طراحی انسانی، صرفهجویی برای تمامی منابع و چرخه حیات بهعنوان اهداف هر دو برنامه مقایسه شدند و چرایی تفاوتهای به وجود آمده پیرامون آنها تحلیل شدند.
آخرین مقاله این شماره با عنوان «سنجش سطح سرمایه اجتماعی در میدانهای شهری (مورد مطالعه: سبزهمیدان اصفهان)» است. با توجه به اهمیت موضوع سرمایه اجتماعی و گزارشهای متناقض از وضعیت سرمایه اجتماعی در محله سبزهمیدان شهر اصفهان، این پژوهش با هدف سنجش سطح سرمایه اجتماعی در محله سبزهمیدان اصفهان انجام شده است.
گفتنی است، فصلنامه پژوهشهای مکانی و فضایی در شهر با هدف فراهمسازی بستری برای مطالعات در فضاهای شهری در سال 1399 با صاحب امتیازی جهاددانشگاهی اصفهان شروع به کار کرد. در ادامه عنوان این فصلنامه با نظر وزارت علوم و تحقیقات از «پژوهشهای مکانی و فضایی» به فصلنامه «پژوهشهای فضا و مکان در شهر» تغییر کرد.
این فصلنامه بر مطالعه فضاهای شهری به عنوان مکانهای میان رشتهای متمرکز شد و ضمن پیگیری ایدههای کلی مفهوم شهرشناسی، به بازسازی حوزه مطالعات شهری در زیستبوم علمی و پژوهشی کشور برای اجتناب از آشفتگیهای نظری در روششناختی در فضاهای شهری پرداخته است.
فصلنامه «پژوهشهای فضا و مکان در شهر» علاوه بر همکاری با انجمن GIS کشور توانسته مقالات خود را در 6 پایگاه از جمله SID, سیولیکا و پرتال جامع علوم انسانی نمایه کند. گرید این فصلنامه علمی-ترویجی است که با شرکت در ارزیابی اخیر (1402) وزارت علوم و تحقیقات به زودی علمی-پژوهشی خواهد شد.