اختتامیه سیامین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی دوشنبه ۲۹ آبان 1402 با حضور دکتر حسن مسلمی نائینی رییس سازمان جهاددانشگاهی، حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمود مرعشی نجفی، استاد خادم کتاب، حجت الاسلام و المسلمین مصطفی رستمی رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، دکتر علیرضا کلانتر مهرجردی معاون فرهنگی جهاددانشگاهی، دکتر امامی دبیر شورای فرهنگ عمومی و دکتر حامد علی اکبرزاده رییس سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاددانشگاهی و دبیر جشنواره در تالار فردوسی دانشگاه تهران برگزار شد.
جهاد دانشگاهی پرچمدار رونقبخشی به جایگاه کتاب در دانشگاههاست
حسن مسلمینائینی در این مراسم ضمن خیرمقدم به همه اهالی کتاب و کتابدوستان حاضر در سیامین جشنواره کتاب سال دانشجویی با تبریک هفته کتاب و کتابخوانی و اشاره به دوران دانشجویی خود در سال۱۳۶۲ گفت: کتابها در آن زمان از کیفیت پایینی برخوردار بودند و اولین نهادی که پای به این عرصه گذاشته، شأنیت و جایگاه کتاب دانشجویی را ارتقا بخشید بخش انتشارات جهاددانشگاهی بود.
وی افزود: خدا را شاکریم که امروز بیش از ۱۱۰۰۰ جلد کتاب توسط جهاد دانشگاهی منتشر شده و به جامعه دانشجویی، دانشگاهی و استادان ارائه شده است. درباره جایگاه و شأن والای کتاب بهویژه میان مسلمانان چیزی بالاتر از این نیست که معجزه دین هدایتگر و مبین اسلام کتاب است.
رئیس جهاد دانشگاهی تصریح کرد: امروزه فضای مجازی به آسیب بزرگی در حوزه علمآموزی و انس با کتاب بدل شده است. نرمافزارها و برنامههای کاربردی باعث محرومیت فصل مهمی از همنشینی دانشجویان برای کشف و دریافت علم به شکل مستقیم از کتاب شدهاند. اینجاست که باید مسئله فرهنگ ترویج کتاب و کتابخوانی بهعنوان یکی از رسالتهای جامعه را بیشازپیش جدی بگیریم.
مسلمینائینی در پایان همراهی دیگر نهادها با جهاد دانشگاهی را برای توسعه و ترویج هرچه بیشتر مسئله انس و الفت با کتاب ضروری دانست و امیدواری کرد تا شاهد توسعه همکاریهای بیشتر دیگر نهادهای متولی امر فرهنگ با جهاددانشگاهی بهعنوان یکی از پرچمداران حوزه ترویج کتاب و نشر آن هم در جامعه نخبگانی شویم.
بیش از ۲۰۰۰ نفر در ادوار مختلف این جشنواره شایسته تقدیر شدند
دکتر حامد اکبرزاده رئیس سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاددانشگاهی و دبیر جشنواره گفت: این جشنوراه یکی از قدیمی ترین برنامههای فرهنگی در کشور است که در دانشگاه ها اجرا میشود.
وی با تاکید بر این که جشنواره این دبیرخانه دارای قدمت ۳۰ ساله است و بیش از ۲۸ گروه داوری دارد، افزود: کتاب مهمترین کار فرهنگی است و مهترین شاخص برای وضعیت فرهنگی یک جامعه و جامعه دانشجویی است.
دکتر اکبرزاده با اشاره به این که پر تکرارترین محصول فرهنگی که می شود به آن رجوع کرد کتاب است، گفت: به همین دلیل است که برنامه فرهنگی متنوع در زمینه کتاب در جهاددانشگاهی شکل گرفته و جشنواره کتاب سال دانشجویی نیز ایدهای است که در توجه به امر کتاب شکل گرفته و ثمرات زیادی داشته است.
وی با تاکید بر این که استمرار این برنامهها نیاز به حمایت دارد و دستگاهها و نهادها باید از دانشجوها حمایت کنند، گفت: بیش از ۵۰۰ نفر برگزیده و بیش از ۲ هزار نفر شایسته تقدیر در ادوار مختلف این جشنواره بودند. درخواست ما این است که این برگزیدگان در جشنواره دانشجوی نمونه کشوری دارای امتیاز باشند و امتیازاتی در بنیاد نخبگان برای آنها در نظر گرفته شود.
دکتر اکبرزاده افزود: در این دوره ۵۵۴ اثر واجد شرایط دریافت شد که ۳۰۱ اثر در حوزه علوم انسانی، ۱۰۶ اثر در حوزه پزشکی، ۲۵ اثر در حوزه علوم پایه است و می توان گفت ۴۷ درصد آثار ترجمه و ۵۳ درصد تایف بودند که در این مراسم ۵ اثر برگزیده، ۱۱ اثر شایسته تقدیر، اساتید مولف و استاد خادم کتاب تقدیر می شود.
در اختتامیه سیامین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی از برگزیدگان جشنواره، ناشران شایسته تقدیر، استاد برجسته در حوزه تالیف، استاد خادم کتاب و مروج کتاب تقدیر شد.



گفتنی است، از دکتر شهلا شادزی مولف کتاب قارچ شناسی پزشکی استاد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، دکتر بیژن طائری مولف کتاب معادلات دیفرانسیل استاد دانشگاه صنعتی اصفهان، دکتر محمد وشگانی مولف کتاب ایمونولوژی استاد علوم پزشکی تهران به عنوان استادان برتر مولف در آیین اختتامیه سیامین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی تقدیر شد.
دکتر شهلا شادزی از فارغالتحصیلان رشته میکروب و قارچ از آمریکا و استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است. کتاب «قارچشناسی پزشکی» تألیف دکتر شهلا شادزی در انتشارات جهاددانشگاهی اصفهان منتشر و برگزیده سومین دوره کتاب سال جمهوری اسلامی ایران شد. این کتاب از کتب مرجع است که در دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور تدریس میشود. چاپ بیست و یکم کتاب قارچ شناسی پزشکی در پاییز ۱۴۰۲ توسط انتشارات جهاد دانشگاهی اصفهان منتشر شده و در دسترس علاقمندان قرار گرفته است.