محسن لعلی، عضو هیئتعلمی دانشگاه فرهنگیان اصفهان و متخصص رواندرمانی، پیرامون تازهترین کتاب ترجمهای خود به نام ده گام سالمندی خوشایند با خبرگزاری ایسنا منطقه اصفهان به گفتوگو نشست.
او با بیان این موضوع که ایده اصلی ترجمه کتاب یاد شده از جلسه رونمایی یکی از کتابهای وی در جهاددانشگاهی واحد اصفهان مطرح شده است این گفتوگو را آغاز کرد: در جلسه رونمایی یکی از کتابهایم در برنامه جهاددانشگاهی بود که فردی سالمند جلو آمد و بیان کرد که «آیا شما درباره سالمندی هم گفتهای دارید؟ و در ادامه با در نظر گرفتن پیشینه محتواهایی در باب کودک و نوجوان و دوران قبل سالمندی و در نتیجه عدم توجه به موضوع سالمندی و همچنین روند سعودی افزایش سالمندان در کشور ما، این جرقه در ذهن من به وجود آمد و با همکارم دکتر ناهید رمضانی تصمیم به ترجمه یک کتاب پیرامون این موضوع گرفتیم».
این کتاب ضمن ارائه نظریهها، یک کتاب کار کاربردی محسوب میشود این اثر، یک نقشه راه خواندنی است که ۱۰ گام را برای داشتن دوران سالمندی شاد و مطلوب در اختیار خواننده قرار میدهد. این ۱۰ قدم در اصل، تمرینهای رشد فردی هستند که فرد سالمند را برای گذراندن این مقطع سنی و با تأکید بر داشتن احساسات خوشایند راهنمایی میکند. همچنین کتاب «ده گام سالمندی خوشایند» کمک میکند تا افراد با ارتقای بهداشت روانی و جسمی بر دوران کهنسالی خویش کنترل داشته باشند.
این عضو هیئت علمی با تعبیر دوره سالمندی به دوره بانک تجربه، این ده گام را که مشخص کننده موضوعات هر فصل این کتاب است، را اینگونه برشمرد: یک مقدمه در باب سالمندی، روبهروشدن با مرگ، راستیآزمایی اخبار جعلی درباره سالمندی، مراقبت از نگرش در دوران سالمندی، برخورداری از همراهان خوب در این دوران، داشتن نگرش آگاهانه درباب خودمان، ارتقا دادن بهزیستی خود، درس گرفتن از گذشته، آگاهی فرد از مهمترین دغدغهها و مسائلش یا اولویتهایش در سالمندی، آشنایی با چشماندازی نو در دوران سالمندی، تابآوری و در نهایت شناخت ارکان تابآوری که گام دهم است.
دکتر محسن لعلی ضمن برشمردن جامعه مخاطبان این کتاب که سالمندان، همراهان آنان و همینطور همه علاقهمندان و پژوهندگان این رده سنی را تشکیل میدهند، هدف مهم و بنیادی این کتاب را کمک به زنان و مردان سالمند برای پذیرفتن این مرحله از زیست انسان عنوان کرد.
این نویسنده با توصیف سالمندی به این گفتوگو پایان داد: «غالباً در دنیا از ۶۰ سالگی به بعد، فرد را سالمند میدانند. هرچند باید در نظر داشت برخی ۶۰ سال دارند، اما فکرشان سالمند است. بنابراین، سالمندی فقط یک عدد نیست که سالهای عمر شخصی را تعیین میکند، بلکه میتواند فکری هم باشد. از طرفی، ممکن است شخص سالمند، علیرغم پاگذاشتن به ۶۰ سالگی هنوز فکرش در دوران میانسالی یا جوانی سیر کند».
گفتنی است انتشارات جهاددانشگاهی اصفهان در راستای اهداف خود به منظور رفع نیازهای علمی و فرهنگی کشور پروژه چاپ کتاب سالمندی خوشایند را با توجه به فقدان منبعی درخور و قابل توجه تعریف کرده و به بازار نشر ارائه داده است.
این بخش کوتاهی از گفتوگوی خواندنی دکتر محسن لعلی پیرامون کتاب «ده گام سالمندی خوشایند» چاپ انتشارات جهاددانشگاهی اصفهان است و علاقهمندان میتوانند متن تفصیلی این گفتوگو را در سایت خبرگزاری ایسنا منطقه اصفهان (برای هدایت به سایت خبرگزاری اینجا کلیک کنید) بخوانند.
همچنین شما میتوانید این کتاب را از فروشگاه ما به صورت آنلاین (برای هدایت به صفحه خرید اینجا کلیک کنید) و حضوری از کتاب فروشی جهاددانشگاهی اصفهان به نشانی اصفهان، میدان آزادی، بلوار دانشگاه خریداری کنید.