هر آنچه در سفر دو روزه رییس جهاددانشگاهی به استان اصفهان گذشت
تاریخ خبر
1 خرداد 1402
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد اصفهان، روز اول سفر رییس جهاددانشگاهی به استان اصفهان با سخنرانی دکتر حسن مسلمی نائینی در دومین کنگره بین المللی کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا (وانا) آغاز شد و با بازدید از شرکت گروه صنایع دارویی، شیمیایی و غذایی شهید مدرس و برگزاری نشست مشترک با معاونان مجموعه های این نهاد در استان اصفهان ادامه یافت. پایان بخش برنامههای روز اول سفر رییس جهاددانشگاهی دیدار با استاندار اصفهان بود.
ایجاد مسیری جدید برای تبادل علمی میان نخبگان حوزههای زیستفناوری کاربردی
رییس جهاددانشگاهی در مراسم افتتاحیه دومین کنگره بین المللی کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا (وانا) که صبح روز چهارشنبه، 20 اردیبهشت ماه در تالار ابن سینا دانشگاه علوم پزشکی اصفهان آغاز به کار کرد، گفت: این کنگره مسیر دیگری برای تبادل دانش و اطلاعات علمی میان نخبگانِ حوزههای زیستفناوری کاربردی است که با پرداختن به آخرین دستاوردهای علمی زمینهساز حرکت همهجانبه فرامرزی و تسخیر میدانهای علمی و اقتصادی شوند.
دکتر حسن مسلمی نائینی از شرکتکنندگان در این کنگره خواست تا با شناسایی ظرفیت همکاری در کشورهای منطقه و گسترش شبکه ارتباطی در سطوح مختلف منطقهای و بینالمللی و انتقال تجربیات علمی به کشور، توسعه محصولات صادرات محور را در دستور کار قرار دهند تا در بلندمدت با استفاده از روشهای نوین علمی که پژوهشگاه رویان از پیشتازان آن است، مدیریت و راهبری منطقهای را در درمانهای مبتنی بر زیست پزشکی و مبتنی بر فرد، بهویژه پزشکی بازساختی در دست گیریم.
کنگره وانا؛ حرکتی برای شکلگیری شبکه علمی با کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا
همچنین دکتر عبدالحسین شاهوردی، رییس پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی نیز در این کنگره با بیان اینکه در این کنگره موضوع زیست فناوری کاربردی در دستور کار قرار گرفت و میزبان آن شهر اصفهان شد، گفت: امیدواریم بتوانیم با برنامهریزی منسجم در راستای اهداف برنامه علمی وانا که شکل گیری یک شبکه علمی است قدم برداریم و ماحصل این شبکه اجرای پروژه های تحقیقاتی منطقهای، آموزشهای مستمر و انتقال تجربه باشد.
در این مراسم بنیاد نخبگان استان اصفهان از دکتر محمد حسین نصر اصفهانی، رئیس پژوهشکده زیست فناوری رویان اصفهان و مسئول پروژه شبیه سازی گوسفند برای اولین بار در خاورمیانه و همچنین دبیر علمی دومین کنگره بین المللی وانا تقدیر کرد.
رئیس جهاد دانشگاهی و هیئت همراه در ادامه سفر خود به استان اصفهان به شرکت گروه صنایع دارویی، شیمیایی و غذایی شهید مدرس در شهرستان تیران و کرون رفتند و از بخش های مختلف این مجموعه بازدید کردند.
لزوم هم افزایی واحدهای مستقر در اصفهان برای کمک به حل مسائل استان
در ادامه سفر دکتر حسن مسلمی نائینی به استان اصفهان، نشست مشترک رییس و اعضای هیات رییسه جهاددانشگاهی با معاونان مجموعه های این نهاد در استان اصفهان برگزار شد.
در این نشست معاونان مجموعه های جهاد دانشگاهی استان اصفهان گزارشی از فعالیت ها و دستاوردهای خود را ارائه کردند.
رئیس جهاد دانشگاهی نیز در این نشست با تاکید بر هم افزایی واحدهای مستقر در اصفهان برای کمک به حل مسائل استان، اظهار کرد: مجموعه های جهاد دانشگاهی در استان اصفهان امروز باید از هم حمایت کنند، اگر در بخشی مشکلی وجود دارد همه باید به آن کمک کنیم و همه بخش ها را یکی بدانیم.
وی گفت: جهاد دانشگاهی کارهای بزرگی انجام می دهد که باعث خشنودی رهبر معظم انقلاب اسلامی شده است و جای قدردانی از تلاش های مدیران جهاددانشگاهی در طول این سال ها دارد.
رئیس جهاد دانشگاهی با تاکید بر اینکه مسأله مهم این است که ما جهاد دانشگاهی هستیم و باید با دانشگاه هماهنگ باشیم، تاکید کرد: ارتباط با بدنه باید در جهاد دانشگاهی بیشتر از قبل مورد توجه مدیران قرار گیرد.
آمادگی جهاددانشگاهی برای بکارگیری ظرفیتهایش در راستای توسعه اصفهان
رییس جهاددانشگاهی با همراهی هیئت رئیسه و روسای واحدهای مستقر در اصفهان این نهاد، شامگاه چهارشنبه(۲۰ اردیبهشت ماه) با دکتر سید رضا مرتضوی، استاندار اصفهان دیدار کرد.
دکتر حسن مسلمی نائینی از جهاددانشگاهی به عنوان مولود انقلاب اسلامی نام برد و گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و به ویژه در دوران جنگ تحمیلی تعدادی ازجوانان با تشکیل جهاددانشگاهی کارهای بزرگی انجام دادند و سعی کردند هرکجا که لازم است گرهای از مشکلات جنگ بگشایند.
رئیس جهاد دانشگاهی گفت: این روند تا امروز ادامه پیدا کرده و جهاددانشگاهی در حوزههای مختلفی همچون پزشکی، سلول های بنیادین،ژن درمانی، درمان ناباروری و… دستاوردهای قابل توجهی بدست آورده است.
وی با بیان اینکه جهاددانشگاهی پرچم جمهوری اسلامی را در زمینه های مختلفی برافراشته است، گفت: امروز دومین کنگره وانا با مشارکت کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا و با حضور میهمانان خارجی برگزار شد.
دکتر مسلمی نائینی با بیان اینکه جهاددانشگاهی در حوزه های مهندسی اقدامات زیادی انجام داده و تولیدات بسیار چشمگیری داشته است، افزود: این نهاد چندین دانشگاه مانند علم و فرهنگ در تهران و علم و هنر در یزد دارد که برخی رشته های آن منحصر به فرد است. علاوه بر آن در موسسات آموزش علمی کاربردی و کوتاه مدت حدود ۴۵ هزار دانشجو مشغول تحصیل هستند.
وی ادامه داد: در سه پارک بزرگ علم و فناوری در البرز، کرمانشاه و پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی، در حوزه های علوم انسانی و هنر در مجموع حدود ۵۰۰ شرکت فناور و دانشبنیان مشغول فعالیت هستند.
رییس جهاددانشگاهی افزود: همچنین چندین پژوهشگاه بزرگ از جمله پژوهشگاه رویان، ابن سینا و سرطان معتمد زیر نظر این نهاد با گستردگی خدمات در سراسر کشور فعالیت دارند.
دکتر مسلمی نائینی رضایت رهبر معظم انقلاب از جهاددانشگاهی را برای این مجموعه بسیار ارزشمند دانست و گفت: ایشان جهاد دانشگاهی را آینده کشور و آینده علمی آن دانسته اند که رسالت بسیار سنگینی است.
وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی در حوزه رسانه سه خبرگزاری ایسنا، ایکنا و سیناپرس را دارد، اضافه کرد: مرکز افکارسنجی ایسپا نیز فعالیت قابل توجهی دارد و می تواند در نظرسنجی های دقیق یاری گر مسئولان استان و کشور باشد.
استفاده از بودجه های استانی و دولتی برای تکمیل ساختمان رویان و یا تبدیل آن به کاربری جدید، حمایت از طرح پالایشگاه سیب در شهرستان سمیرم، آمادگی مشارکت در طرح های آب استان، درخواست عضویت در کارگروه برنامه ریزی و توسعه استان، آمادگی مشارکت در طرح های آب در استان اصفهان، آمادگی مشارکت در کارگروه هوش مصنوعی در استان، کمک به تجهیز مکان مناسب برای فعالیت های آموزشی موسسه آموزش عالی جهاددانشگاهی، آمادگی همکاری در انجام طرح های پژوهشی با توجه به توانمندی ها و ظرفیت های واحدهای مستقر در استان، آمادگی مشارکت در موضوع اشتغالزایی روستایی و تسهیلگری اقتصادی در روستاهای استان باتوجه به تجربه ۳ سال فعالیت جهاد دانشگاهی واحد اصفهان در این حوزه و آمادگی برگزاری جشنواره های استانی مانتد هفته پژوهش، زمینه های همکاری مطرح شده از سوی رئیس جهاد دانشگاهی در این جلسه بود.
از جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد انقلابی به نیکی یاد میشود
دکتر سید رضا مرتضوی، استاندار اصفهان نیز در این نشست، با اشاره به اینکه نام جهاددانشگاهی با انقلاب اسلامی عجین شده و از این مجموعه به عنوان یک نهاد انقلابی به نیکی یاد می شود، گفت: هرکجا گزارشی ارایه می شود گواه این موضوع است. باید اعتراف کنیم جهاد دانشگاهی در استان اصفهان نیز عملکرد خوبی داشته، اما به اندازه بضاعت این حوزه ها، ظهور و بروز نداشته است، درحالی که می تواند بیش از این حرکت کند، البته قله های مثل رویان وجود دارد که قابل ستایش است.
وی با بیان اینکه بخشی از این موضوع ناشی از نگاه تمرکزگرا است که خیلی از ظرفیت ها در تهران جمع می شود، گفت: رئیس جمهور در سفر به اصفهان و در بازدید از شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان از این مجموعه به عنوان قطب علمی کشور یاد کرد، اما متاسفانه توسعه نامتوازنی در کشور وجود دارد که مانع دیده شدن این مجموعه ها می شود.
استاندار اصفهان با تاکید بر اینکه مصمم به حمایت از پروژه ها و استعدادها هستیم، گفت: با جهت گیری های جهاد دانشگاهی در طول سال های گذشته، این جایگاه اعتباری وجود دارد و هرجا امکان داشته باشد برای حمایت از این نهاد آمادگی داریم.
جهاددانشگاهی میتواند مکمل کارهای فرهنگی شهرداری اصفهان باشد
رییس جهاددانشگاهی همچنین ظهر روز پنجشنبه (۲۱ اردیبهشت ماه) دیداری با علی قاسم زاده، شهردار اصفهان داشت.
دکتر حسن مسلمی نائینی، رییس جهاددانشگاهی در دیدار با شهردار اصفهان، اظهار کرد: جهاددانشگاهی یکی از مولودهای انقلاب اسلامی است که مورد عنایت رهبر معظم انقلاب اسلامی قرار دارد و در این مدت کارهای بزرگی انجام داده که از جمله آنها میتوان به فعالیتهای مرحوم دکتر سعید کاظمی آشتیانی اشاره کرد که بحث سلول های بنیادی را آغاز کرد و امروز شاخ و برگ های آن در حال گسترش است.
وی با بیان اینکه کارهای بزرگی در زمینه های مختلف پزشکی، درمان ناباروری، مهندسی و حوزه های فرهنگی و علوم انسانی در جهاد دانشگاهی انجام شده است، گفت: چندین مرکز فرهنگی خاص مثل مرکز ایسپا داریم که دقیق ترین افکارسنجی در سطح کشور را انجام می دهد و می توان از این ظرفیت در شهر بهره برد. همچنین خبرگزاری های ایسنا، ایکنا و سیناپرس، پژوهشگاه علوم انسانی و سازمان دانشجویان از دیگر فعالیت های فرهنگی جهاد دانشگاهی است.
رئیس جهاد دانشگاهی به پارک فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی اشاره کرد و افزود: در بخشهای صنعتی و کشاورزی نیز کارهای بزرگی در این نهاد در حال انجام است.
وی با اشاره به زیرساختهای جهاددانشگاهی در شهر اصفهان گفت :ساختمانی داریم که حدود ۸ هزار متر سطح و ۱۶ هزار متر زیربنا دارد. سازه های این ساختمان احداث و رها شده است، درحالی که می تواند در حوزه های مراکز رشد مثمر ثمر باشد.
دکتر مسلمی نائینی با بیان اینکه در حوزه اشتغال و کارآفرینی نیز می توانیم کمک زیادی به استان کنیم، گفت: ما تمام قد آمادگی همکاری با شهرداری را داریم و می توانیم مکمل کارهای فرهنگی شهرداری باشیم، از جمله در حوزه هایی مثل گردشگری و موضوعات شهر و شهروندی می توانیم با شهرداری همکاری کنیم. همچنین در حوزه تهیه پیوست فرهنگی طرح های عمرانی و برگزاری کرسی های آزاد اندیشی و مناظرات در سطح شهر اعلام آمادگی می کنیم.
وی افزود: جهاد دانشگاهی مجموعه ای بسیار توانا است و امیدواریم بتوانیم از این توانایی ها برای کمک به حل مسائل شهر و استان بهره ببریم.
از اهل دانش و پژوهش در شهرداری اصفهان کمک میگیریم
علی قاسم زاده، شهردار اصفهان نیز در این نشست، اظهار کرد: دو گروه در فرهنگ دینی ما به شدت مذمت شده اند؛ گروه اول عالمان بدون عمل و یک گروه که حتی شدیدتر از گروه اول مذمت شده اند و آن کارگزاران بی سواد هستند که دانش و مهارت کاری را ندارند، ولی به آن کار ورود پیدا می کنند که بعد از انقلاب هر دو گروه به کشور ضربه زدند.
وی افزود: براساس این فهم، در شهرداری باور داریم در بسیاری از امور جاهل هستیم و باید از اهل دانش و پژوهش کمک بگیریم. در شهرداری اصفهان این موضوع نهادینه شده که برای پژوهش هزینه نمی کنیم، بلکه سرمایه گذاری می کنیم.
شهردار اصفهان با بیان اینکه با همه مراکز پژوهشی قرارداد باز داریم، گفت: بخش های مختلف در شهرداری با جهاددانشگاهی در ارتباط هستند و این آمادگی را داریم تا همچنان با جهاد دانشگاهی نیز همکاری کنیم.
وی با تاکید بر اینکه به نفع ماست از دانش و ظرفیت های علمی و پژوهشی جهاددانشگاهی برای رشد و پیشرفت شهر بهره بگیریم، تصریح کرد: ما همیشه نیاز به تغییر و تحول داریم، اما قدم برداشتن به جلو نیاز به نورافکن دارد تا مسیر را روشن کنید و شما در جهاد دانشگاهی این کار را انجام می دهید.
گفتنی است؛ بازدید از مجتمع صنایع دارویی، شیمیایی و غذایی شهید مدرس و نشست صمیمانه با اعضای جهاد دانشگاهی در استان اصفهان، از دیگر برنامههای سفر دو روزه دکتر حسن مسلمی نائینی به استان اصفهان بود.
لزوم هم افزایی واحدهای مستقر در اصفهان برای کمک به حل مسائل استان