25 شهریور 1403

چشیدن طعم فناوری

نویسنده: سمیرا قاسمی

1 خرداد 1403

صبح 27 اردیبهشت‌ماه، دانشجویانی از دانشگاه‌های اصفهان، علمی کاربردی امام صادق، شهید اشرفی اصفهانی و فرهنگیان، میدان آزادی را به مقصد برج فناوری شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان ترک کردند.

در بدو ورود، مدیر روابط عمومی مجموعه شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان، برای دانشجویان درباره مأموریت‌ها و اهداف این مجموعه سخنانی را بیان کرد و گفت: شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان، نقش مهمی در رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در هر کشوری ایفا می‌کنند، به گونه‌ای که از آن‌ها به عنوان موتور محرکه اقتصاد در هر کشوری یاد می‌شود. به همین دلیل تلاش‌های زیادی صورت گرفته تا میزان موفقیت این شرکت‌ها افزایش و پویایی و قوام آنها تداوم یابد. یکی از مهمترین شیوه‌ها برای تحقق این امر نیز ایجاد «مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری» است تا از طریق ارائه مشاوره، در اختیار قرار دادن فضای اداری و کارگاهی، ارائه کمک‌های مالی و به طور کلی حمایت از شرکت‌های کوچک و متوسط دانش‌بنیان به رشد و توسعه این شرکت‌ها دامن زده شود.

او ادامه داد: شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان به عنوان اولین سازمان مؤسس مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری در کشور، با هدف حمایت از ایجاد و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و تولید ثروت از علم راه‌اندازی شده است. شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان فعالیت اجرایی خود را از سال ۱۳۸۰ به طور جدی با راه‌اندازی اولین مرکز رشد در کشور و با هدف حمایت و هدایت شرکت‌های کوچک و نوپا دانش‌بنیانی که ایده‌های نوآورانه و فناورانه داشته و امکانات لازم جهت عملیاتی نمودن آن را ندارند، آغاز کرد و به عنوان حلقه‌ی واسط میان دولت، صنعت و دانشگاه به توسعه اقتصاد مبتنی بر دانش و نهایتا تبدیل علم به ثروت در کشور ایفای نقش کرد.

امیر نیک آیین خاطرنشان کرد: اکنون شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان سازمانی است الگو و مرجع در ایجاد و توسعه مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری که از طریق ایجاد محیطی پویا و هم‌افزا برای رشد و توسعه کسب و کارهای دانش‌بنیان، ارائه خدمات با ارزش افزوده به فناوران و نوآورانه و کمک به تجاری‌سازی محصولات و خدمات واحدهای فناور و عرضه آنها در بازارهای داخلی و خارجی، نقش مؤثری در اکوسیستم کارآفرینی استان اصفهان و کشور و همچنین شبکه بین‌المللی فناوری ایفا می‌‌کند.

بعد از بیان این سخنان، او به پرسش‌هایی با موضوع نحوه پذیرش و استقرار شرکت‌های دانش بنیان در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان که توسط دانشجویان مطرح شد پاسخ داد. نظر به اینکه برخی از دانشجویان در حوزه علوم انسانی مشغول به تحصیل بودند، پیشنهاد برگزاری تور بازدید از مرکز رشد هنر و مرکز رشد علوم انسانی نیز از سوی آنان به سازمان دانشجویان داده شد.

 همزمان با ورود وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دانشجویان از نمایشگاه هجدهمین جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ‌بهایی در برج فناوری بازدید کردند. آن‌ها در این نمایشگاه، با صاحبان شرکت‌های دانش بنیان به گفت‌وگو پرداختند و سپس، با هنرمندانی که فضای برج فناوری را به دوره صفویه گره زده بودند عکس یادگاری گرفتند.

در بخش دیگری از شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان، بازارچه‌ای با عنوان «طعم فناوری در زندگی» دایر بود و دانشجویان به واسطه گشت و گذار در آن، با محصولاتی که خروجی خلاقیت شرکت‌های دانش بنیان برای باز کردن گره‌های کوچکی در زندگی روزمره بود، آشنا شدند.

خبرهای مرتبط

نشانی: خیابان هزارجریب، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، خیابان اندیش، بعد از تالار سبز، جهاددانشگاهی واحد اصفهان