15 آذر 1402

برگزاری سلسله جلسات معاونت پژوهشی با سرمایه‌گذاران حوزه گردشگری

29 شهریور 1402

نویسنده: ریحانه سادات سجادی

به ادعای برخی از متولیان حوزه گردشگری، سرمایه‌گذاران غیراصفهانی تمایلی به فعالیت در استان اصفهان ندارند و حتی در سال‌های اخیر به سرمایه‌گذاری در مناطق دیگر مانند مناطق شمال کشور، مشهد و یزد روی آورده‌اند. در چنین شرایطی، این سوال مطرح می‌شود که «چرا تحت قانون یکسان کشوری، سرمایه‌گذاری در استان اصفهان با چالش‌های جدی‌تری مواجه است؟

مدیرگروه مطالعات گردشگری معاونت پژوهش جهاددانشگاهی اصفهان، دراین‌باره توضیح داد: گروه مطالعات گردشگری معاونت پژوهش جهاددانشگاهی اصفهان در حال انجام آخرین مراحل بازنگری طرح جامع گردشگری استان اصفهان است و با توجه به رویکرد سرمایه‌گذاری این طرح، مسئله سرمایه‌گذاری در مطالعات این طرح اهمیت پیدا کرده است.

دکتر مهری شاهزیدی تاکید کرد: قرار است در طرح جامع گردشگری پیرامون بهبود وضعیت سرمایه‌گذاری برای زیرساخت‌ها و تاسیسات گردشگری استان پیشنهاداتی ارائه دهیم که شامل راهبردهای بهبود وضعیت سرمایه‌گذاری است، همچنین علاوه بر این، برنامه‌هایی برای بهبود وضعیت سرمایه‌گذاری داریم؛ در این راستا، نیاز است تا دیدگاه‌های سرمایه‌گذاران حوزه گردشگری را جویا شویم.

وی گفت: در این جلسات ابتدا از سرمایه‌گذاران باید بپرسیم که در چه حوزه‌هایی تمایل به سرمایه‌گذاری دارند و سپس بررسی کنیم که در مسیر سرمایه‌گذاری با چه چالش‌هایی مواجه هستند.

مدیر گروه مطالعات گردشگری معاونت پژوهش جهاددانشگاهی اصفهان تاکید کرد: تا به امروز گروه مطالعات گردشگری معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی اصفهان چند نشست را با سرمایه‌گذاران برگزار کرده است.

وی گفت: در نشست‌های برگزار شده با سرمایه‌گذاران، به‌طورکلی سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری چالش‌برانگیز است، چراکه گردشگری در اولویت سیاست‌های دولت نیست و توجه به گردشگری صرفا ً در حد شعار است. به همین دلیل، از سرمایه‌گذاری در این حوزه استقبال نمی‌شود و اقدامی جهت تسهیل سرمایه‌گذاری صورت نمی‌گیرد.

شاهزیدی با بیان اینکه در استان اصفهان نیز افزون بر چالش‌های سطح کلان، اختلاف میان نهادهای متولی گردشگری مانع بزرگی در مسیر توسعه گردشگری ایجاد کرده است، توضیح داد: در شرایط معمول تناقضات قانونی نهادی به‌واسطه همراهی نهادهای متولی تعدیل می‌شود، اما در اصفهان اختلافات نهادی، این تناقضات قانونی را تشدید کرده است.

وی با تاکید بر اینکه از نگاه سرمایه‌گذاران، اصفهان به‌عنوان یک پایگاه مذهبی در مواجهه با گردشگری بلاتکلیف است، تصریح کرد: به ادعای مصاحبه‌شوندگان سخت‌گیری به گردشگران در اصفهان بیشتر از سایر مناطق کشور است و به این دلیل تمایل گردشگران به سفر به اصفهان کاهش یافته و جایگاه اصفهان در میان شهرهای گردشگری ایران تضعیف شده است، بنابراین صرفه سرمایه‌گذاری در استان اصفهان با تردیدهای جدی مواجه است.

خبرهای مرتبط

نشانی: خیابان هزارجریب، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، خیابان اندیش، بعد از تالار سبز، جهاددانشگاهی واحد اصفهان